Hankook, Asya’nın en büyük test sahası olan Technoring’i açtı

0
1717
  • Güney Kore, Teaen’da bulunan yeni test sahasının açılışı 25 Mayıs’ta yapıldı.
  • Test sahası, 125 futbol sahası büyüklüğünde ve içinde 13 adet test pisti bulunuyor.
  • Geleceğin mobilizasyonu ve Hankook ürünlerinin geliştirilmesi için Ar-Ge altyapısının genişletilmesi.

Premium lastik üreticisi Hankook, 25 Mayıs’ta Hankook Technoring’in açılışını yaptı. Güney Kore, Taean’daki yeni test sahası, 1.26 milyon metrekare alanıyla Asya’nın en büyük test sahasıdır ve Hankook’un öncü ürünleri için son teknoloji bir araştırma ve geliştirme tesisi olarak hizmet veriyor.

Test sahası 13 adet test pistinden oluşurken, elektrikli otomobil ve süper araba lastikleri de dahil olmak üzere tüm ürün kategorilerinin kapsamlı bir şekilde test edilmesine olanak sağlıyor. Test pistleri, süper arabalardan kamyonlara ve otobüslere kadar her türlü aracın test edilebileceği şekilde tasarlandı. Test sahasında ayrıca bir kontrol kulesi, ofis binaları, atölyeler, dolum istasyonları ve elektrikli araçlar için şarj istasyonları bulunuyor. 37,1 metre yüksekliğindeki kontrol kulesi, tüm test sahaları ve iklim koşulları için entegre izleme sistemleri aracılığıyla test ilerleme durumunu kaydediyor.

Hankook Technoring’in tamamlanmasıyla birlikte şirket, yenilikçi anlayışını daha da ileriye taşımak için eksiksiz bir araştırma ve geliştirme altyapısı oluşturdu. Bu altyapı, küresel merkez Hankook Technoplex (Seul, Kore) dahil olmak üzere mevcut tesislerle sinerji yaratmak için tasarlandı. Buna ek olarak, kar ve buz üzerinde testler yapmak için Finlandiya’nın kuzeyinde Technotrac adında kendi test sahası ve ayrıca Almanya ve ABD’de bölgesel Ar-Ge merkezleri bulunuyor. Benzersiz teknolojiler, en yeni ekipmanlarla donatılmış ana Ar-Ge merkezi olan Hankook Technodome’da geliştiriliyor ve güvence altına alınıyor. Hankook, gelecekte otomotiv endüstrisindeki konumunu daha da güçlendirmek için bu genişletilmiş Ar-Ge altyapısından yararlanıyor. Hankook Technoring, daha ileri teknik gelişmelerin temelini oluşturmanın yanı sıra lastik sektöründeki yenilikler için başlangıç noktası olarak hizmet veriyor. Test sahası, hem e-mobilite alanında gelecekteki gelişmeler hem de yedek parça sektöründe otonom araçlarla ilgilidir ve gerekli test kapasiteleri ile birinci sınıf otomobil üreticilerinin zorlu ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hankoook, Technoring’de mevcut testlerden elde edilen verilerle dijital dönüşümünü de hızlandırmak istiyor. Şirket, yapay zeka tabanlı bir “Sanal Optimizasyon Teknolojisi” geliştirmek için bir Büyük Veri analiz platformu üzerinde çalışıyor. Hankook gelecekte ayrıca, en zorlu koşullarda test edilmiş lastik ve araçlardan elde edilen değerlendirme verilerini içeren bir veri tabanı oluşturmak istiyor. Hankook, bu veri tabanı ile teknolojiyi “dijital ikiz” ile genişletiyor. Lastiklerin bu şekilde dijital olarak test edilmesi, pist ve ekipman testlerinin tamamlayıcı nitelikte olup, lastik geliştirme süresinin kısalmasına katkı sağlıyor. Hankook böylece geleceğin mobilitesi için “gerçek yaşam testlerini”, sanal test seçenekleriyle birleştiriyor.

Hankook ayrıca mobilite şirketleri, araştırma – eğitim kurumları ve yeni kurulan şirketlerle olan işbirliğini aktif bir şekilde ilerletmeyi planlıyor. Hankook Technoring’in gelişmiş altyapısı kullanılarak işbirliğine dayalı çalışmalarla teknolojiler daha ileri düzeylere taşınabilir. Şirket bu şekilde araştırma ve geliştirme kapasitelerini büyütmekle kalmaz, aynı zamanda küresel mobilite teknolojisinin daha fazla gelişmesine katkıda bulunur.

Hankook & Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hyunbum Cho düşüncelerini “Araçların yol yüzeyine temas eden tek parçası lastiklerdir. Araç performansını, güvenliği, yüksek yakıt verimliliğini ve sürüş konforunu en üst düzeye çıkarmanın anahtarıdırlar. Tüm koşullarda en iyi ürün kalitesini sağlamak için çeşitli pistlerde test yapmak çok önemlidir” şeklinde ifade ediyor.

Hankook Technoring

  • Tamamlanma: Mayıs 2022
  • Konum: Yangjam-ri, Nam-myeon, Taean-gun, Chungcheongnam-do
  • Alan: 1.26 milyon metrekare
  • 13 adet test pisti, ofis binaları, atölyeler, dolum istasyonları ve elektrikli araçlar için şarj istasyonları

Test pistleri 

Yüksek Hız İçin Oval

“Hankook Technoring’in İmza Kursu” olarak da bilinen yüksek hız için tasarlanan ana parkurun toplam uzunluğu 4,6 km olan dört şeritten oluşuyor. Pist, düz bir yolda 250 km/h’e kadar azami hıza ulaşmak için tasarlandı ve yokuşta 38,87 derece eğimli bir viraja sahip.

Araç Dinamikleri Alanı / Kayma Dairesi

Araç dinamikleri alanında ve kayma dairesinde slalom testleri, şerit değişiklikleri ve dönel kavşaklardaki testler ile direksiyon stabilitesi ve performans sınırları kaydedilir. Testler bu pistte maksimum 200 km/h hızla gerçekleştiriliyor.

Kuru Kullanım Alanı 

Kuru zeminde yol tutuşu testlerinin yapıldığı pist 3,4 km uzunluğunda ve 16 virajdan oluşuyor. Düzlük 670 m uzunluğundadır ve maksimum 190 km/h hızda sürüş yapılıyor.  

Islak Kullanım Alanı / Islak Virajlı Yolda Kayma

Islak parkur 1,6 km uzunluğunda ve 11 farklı virajdan oluşuyor. 128 km/h hıza kadar test sürüşleri yapılabilir. Aquaplaning virajı, 1 ila 10 mm arasında ayarlanabilen değişken koşullarda test imkanı sağlar.

Sürüş

Yolculuk sırasındaki sürüş konforunun test edildiği 970 m uzunluğundaki pist, otoyol, asfalt ve çakıl yol dahil olmak üzere dört şerit ve 15 yol yüzeyinden oluşuyor.

Frenleme

Frenleme pisti, asfalt ve beton dahil olmak üzere farklı yol yüzeylerine sahip dört kuru, dört ıslak şeritten oluşur. Kuru frenleme test pistinde 150 km/h hıza kadar test yapılabilir.

Islak Düz Yolda Kızaklama 

Aquaplaning düz yolunda da yine 1-10 mm arasında ayarlanabilen değişken koşullarda lastik davranışı test edilmektedir.

Geçiş Gürültüsü

920 m uzunluğundaki pist, otomobil üreticilerinin ve ISO sertifikasının gereksinimlerini karşılamak için lastik gürültü testleri yapmak üzere tasarlanmıştır.

Gürültü/Titreşim/Sertlik

700 m uzunluğundaki bu pist, lastik gürültüsünü ölçmek için tasarlanmıştır. Yedi yol, beş asfalt şerit ve bir beton hendekten oluşur.

Genel Yol

5 km uzunluğundaki ana yol tüm test pistlerini birbirine bağlar. Farklı yüzeylerde sürüş konforu da dahil olmak üzere kapsamlı performans testleri yapılmasına olanak sağlar.

Arazi Pisti

Arazi pisti, su birikintileri ve kayalar gibi çeşitli engellerle donatılmıştır ve arazi lastiklerinin performansını test etmek için kullanılır.

Çatlak-Yarık Yol Pisti

Lastiklerin dayanıklılığı 1,4 km’lik çatlak-yarık pistte test edilir. Pistlerde aynı zamanda normal sürüş koşullarında sıkça karşılaşılan, yol yüzeyinde bulunan talaş, çatlak ve yarıklardan kaynaklanan aşınma test edilir.

 

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here