Hankook Tire 2022 yılının 2. çeyreğine ait mali sonuçlarını açıkladı

0
1386

Hankook Tire, şirketin 2022 2. çeyrek mali sonuçlarını 2,039.9 milyar KRW (1,520.3 milyon Euro) konsolide küresel satış ve 175.2 milyar KRW (130.5 milyon Euro) faaliyet kârı şeklinde açıkladı.

2022’nin ikinci çeyreğinde, Hankook toplam satışlarda yıllık yüzde 12,9 ve önceki çeyreğe göre yüzde 13,9 büyüme kaydetti. Bu artış, küresel tedarik zinciri kesintileri ve artan hammadde maliyetleri gibi zorluklara rağmen gerçekleşti. Faaliyet kârı bir yıl öncesine göre yüzde 6,3 azalırken, bir önceki çeyreğe göre yüzde 39 arttı. Bu başarı, yüksek katma değerli ürünler sayesinde artan satış payı ve etkin fiyatlandırma stratejileri ile destekleniyor.

Yüksek jantlı binek otomobil lastiklerinin (18 inç veya üzeri) satışı, büyümede önemli bir rol oynamaya devam etti. Yüzde 1,1 puan artışla Hankook’un toplam binek otomobil lastik satışlarının yüzde 39,1’ini oluşturdu. Binek otomobiller için yüksek jantlı lastik satışları yıllık bazda yüzde 11,5 puan artışla toplam satışların yüzde 51,8’ine ulaşarak Çin pazarı en büyük katkıyı sağladı. Bunu, yıllık bazda yüzde 3,4 puan artarak yüzde 50,5 ile rekor seviyeye ulaşan Kore pazarı izledi. Avrupa pazarı yıllık bazda yüzde 0,5 puan artışı bildirdi. Kuzey Amerika pazarındaki orijinal ekipman ve yedek lastik satışları da konsolide gelirlerdeki büyümeye katkı sağladı.

Ancak yine de Rusya-Ukrayna çatışmasının, Çin’deki karantinanın ve tarihi yüksek enflasyon oranlarının piyasaya etkisi nedeniyle 2. çeyrek satış hacimleri ve işletme kârı, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

İstikrarlı iş performansına ek olarak, Hankook ikinci çeyrekte sektörde gelecekteki liderliği sağlama konusunda önemli bir ivme kazandı. Mayıs ayında Hankook, Asya’nın en büyük test sahası olan ‘Hankook Technoring’i açarak teknolojik inovasyon liderliğinde bir adım daha atmış oldu.

Test pisti, elektrikli araç ve süper araba lastikleri de dahil olmak üzere Hankook’un en gelişmiş ürünleri için zorlu test koşulları sunuyor. Otomobil üreticilerinin katı gereksinimlerini karşılamada ve elektrikli araç çağını hızlandırmada çok önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Hankook Avrupa’da yine aynı ay içerisinde, elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanan ilk lastik ailesini tanıttı. Yaz, kış ve dört mevsim lastik (pazara bağlı olarak) olarak sunulan iON (/ai’on/ olarak telaffuz edilir) serisi bu yıl diğer pazarlarda da satışa sunulacak.

İkinci çeyrekte Hankook, premium otomobiller için orijinal ekipman lastikleri tedarik etmeye devam ediyor. Dikkate değer bir diğer gelişme ise şirketin Audi Q4 e-tron ve Audi Q4 Sportback e-tron için Ventus S1 evo 3 EV tedarik etmeye başlaması oldu. Hankook, geçen yılın haziran ayında Audi’nin tamamen elektrikli olan ilk spor otomobili Audi e-tron GT ile Audi’nin elektrikli araç modelleri için orijinal ekipman tedariğine başladı.

Hankook, tanınan otomobil dergileri tarafından yapılan lastik testleri sonuçlarında da rakiplerine galip gelmeyi başardı. Şirket, İngiltere’nin önde gelen otomobil dergisi Auto Express’in ev sahipliği yaptığı 2022 Auto Express Yılın Ürünü Ödülleri’nde üç ödül kazandı. Hankook Ventus S1 evo 3, “2022 Yılının Yaz Lastiği Ürünü” ödülünü alırken, Hankook Kinergy 4S 2, aquaplaning testlerinde yüksek puan alarak “Yılın Ürünü” ödülünü kazandı. Hankook Winter i*cept RS 2, aynı testte “Övgüye Değer” unvanını kazandı.

Hankook, bu yıl çift haneli büyüme elde etmeyi ve yüksek jantlı lastiklerin satış payını toplam binek otomobil lastikleri satışlarının yüzde 42’sine çıkarmayı hedefliyor. Şirket ayrıca elektrikli araç lastiği segmentinde liderliği ele almaya odaklanacak.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here