Hankook iON kış: EV Araçlar İçin Yeni Kış Lastiği Küresel Lastik Ailesine Katılıyor

0
1372

Premium lastik üreticisi Hankook, elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış yeni ürün serisinin ilk kış lastiği olan iON kış lastiğini Eylül 2022’den itibaren piyasaya sürecek. Şirket, attığı bu adımla sıfır emisyonlu araçlara yönelik geçiş sürecine soğuk mevsimde bile lastik seçimi açısından belirleyici bir katkı sağlamak istiyor. Hankook’un yaz lastiği iON evo’nun ardından, yeni Hankook iON kış lastiği, birinci sınıf elektrikli araçlar için yeni, küresel “iON” lastik ailesinin ikinci üyesidir.

Lastik, azaltılmış yuvarlanma direnci, son derece düşük gürültü ve yüksek taşıma kapasitesi özellikleri ile öne çıkıyor. Elektrikli otomobil sürücüleri için bu, şarj başına daha fazla menzil ve geleneksel lastiklere kıyasla daha iyi bir sürüş deneyimi anlamına geliyor. Ayrıca, yeni Hankook iON ürünleri özellikle elektrikli otomobiller tarafından üretilen anlık yüksek torklara cevap verebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Özel bir meydan okuma: elektrikli otomobiller için kış lastikleri

Elektrikli araçların gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak tasarlanan kış lastiği Hankook iON kış, ıslak ve karlı yollarda performanstan ödün vermeden mümkün olan en düşük yuvarlanma direncini sağlayan, özel olarak geliştirilmiş bir sırt bileşenine sahiptir. Doğal yağlar kullanarak düşük sıcaklıklarda bile gerekli tutuşu elde etmek mümkündür. Özel esnekliği sayesinde lastik bir yandan yol yüzeyine uyum sağlarken diğer yandan profildeki hareketler en aza indirilir.

Yuvarlanma gürültüsü kış lastiklerinde özel bir zorluktur çünkü sırt blokları arasında daha büyük boşluklar bulunur. Bu konuda, aktif yönlendirme ve ses dalgalarını azaltma özelliklerine sahip yeni sırt tasarımı gürültü emisyonlarını fark edilir şekilde azaltır. Hankook iON kış lastiğinin sürüş konforu, blokların profil boyunca özel olarak dağıtılma biçiminden faydalanır. iON ürünlerinde, benzersiz lastik deseni ile birlikte otomobildeki gürültü seviyesini belirgin şekilde azaltan Hankook’un entegre Sound-Absorber™ teknolojisi kullanılır.

Hankook, elektrikli otomobillere güç sağlayan akülerin ağırlığı nedeniyle artan yük taşıma ihtiyacına, artırılmış yük kapasitesiyle cevap veriyor. Yeni sırt bileşimi ayrıca örnek teşkil edecek dayanıklılık ve çok iyi aşınma direnci sağlar. Yüksek silika içeriği, yol yüzeyi ile lastikler arasında tehlikeli olabilecek su birikintisi oluşumunu önleyerek ıslak yollarda mikro düzeyde yol tutuşunu mümkün kılıyor.

iON lastik ailesinin ayrıcalıklı özelliklerinden biri, ek hava türbülansından kaçınırken daha fazla verimlilik ve menzil potansiyelinden yararlanmak için aerodinamik optimizasyondur. Lastik deseni, hava direncini azaltacak şekilde tasarlandı. Bu önlemlerin mümkün olan en düşük gürültü seviyesi elde etme konusunda olumlu bir etkisi vardır.

Hankook Tire Europe Başkanı Sanghoon Lee: “Mevsimlik lastiklerin zamanında değiştirilmesi erken aşınmayı önler. iON kış lastiği ile, sürücülerin kış aylarında bile elektrikli araçları için özel olarak tasarlanmış lastiklere geçmelerini sağlamak için doğru ürünü sunuyoruz.”

Hankook iON kış lastiği, 18 ila 22 inç arasındaki ebatlarda piyasaya sürülecektir. Hankook iON evo ​​​​bir yaz lastiği iken, dört mevsim versiyonu olan Hankook iON evo AS Kuzey Amerika pazarında da satışa sunulacaktır. Daha farklı ürün tasarımları da yapım aşamasında.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here