NEXEN TIRE, konsept lastikleri için iki IDEA Tasarım Ödülü aldı

0
975
NEXEN TIRE, konsept lastiklerinden ikisi olan CONQUEROR ve PUREBACK’in Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen 2022 Uluslararası Tasarım Mükemmelliği Ödülleri’nde (IDEA) finalist olarak seçildiğini duyurdu.
Amerika Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (IDSA) tarafından her yıl düzenlenen ve en büyük üç uluslararası tasarım organizasyonundan biri olarak kabul edilen IDEA Tasarım Ödülleri, bu yıl 42. yılını kutluyor.
NEXEN TIRE ve The Korea Design Membership Plus (KDM+), ürün tasarımı alanında öğrencilerle ortak bir endüstri-akademik işbirliği olarak, zorlu iklim koşulları ve çevresel zorluklarla mücadele edebilecek geleceğin konsept lastiklerini yaratmaya odaklandı.
CONQUEROR konsept lastiği, kışın karlı yollarda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Normalde, tüm yıl boyunca şeklini korur ve akıllı bir sensör kaygan bir yol durumu algıladığında, dengeyi ve hareketliliği artırmak için lastik sırtındaki sivri uç genişler.
PUREBACK, merkezi bir kapsülde sürüş sırasında üretilen mikroplastikleri dişler arasındaki bir giriş yoluyla gerçek zamanlı olarak etkin bir şekilde ayırmak ve boşaltmak için oluşturulmuş çevre dostu bir lastiktir. Bunu yaparak lastik aşınmasına neden olan mikroplastikler hava kirliliğini önlemeye yardımcı olur.
Bu arada NEXEN TIRE, Red Dot Tasarım Ödülleri ve iF Tasarım Ödülleri gibi çok sayıda uluslararası tasarım ödülü aldı ve bu ödüller tarafından tanındı.
- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here