Çin, Lastik İthalatlarında Uygulanan Tercihli Tarifelerin Çoğunu İptal Etti

0
1020

Çin, 1 Ocak 2023’ten itibaren belirli emtialar üzerindeki ithalat tarifelerini düzenleyeceğini duyurdu. 2023’te tercihli tarife almaya devam edecek olan tek ürün, normal %20’den %4 geçici ithalat vergisine sahip olacak olan, uçaklar için kaplanmış lastikler olacaktır. 

Lastiklerde uygulanan tercihli tarifelerin kaldırılması kararı, “yerli sanayinin gelişmesi ile arz ve talepteki değişimlere” dayanmaktadır. Çin, son yıllarda ithal lastikler için tarife desteğini ikinci kez azaltıyor.

Çinli lastik şirketleri geniş kesitli TBR ve OTR ürünlerinde önemli atılımlar gerçekleştirdiğinden, ithalat tarifelerindeki değişiklikler Çin lastik endüstrisinin son yıllardaki gelişimini yansıtıyor. Bununla birlikte, Çin hala uçak lastikleri için büyük ölçüde ithalata güveniyor gibi görünüyor. Uçak lastiklerindeki indirimli tarifeler, bu ürünler için yabancı tedarikçilere olan güvenin devam ettiğini gösterebilir.

Genel olarak, ithalat tarifelerindeki düzenlemenin lastik endüstrisi üzerinde önemli bir etkisi olması muhtemeldir ve belirli ürünlerdeki tercihli tarifelerin iptali potansiyel olarak bu lastiklerin Çin’deki maliyetini ve mevcudiyetini etkilemektedir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here