SOSYAL MESAFE

0
4500

LASTİK MAGAZİN olarak yaşanmakta olan Covid19 pandemi sürecinde sektörümüzün her kesimine moral, motivasyon, bilgi ve tecrübe  aktarımlarıyla iletişimde kalmak için sektörümüzün yönetici ve yönlendirici isimlerinin görüşlerini paylaşıyoruz. 

Sosyal Mesafe                                                                                                        Levent YENER – Ferhat Değer A.Ş.

2020 başlarken geçmişte yaşananlar ışığında ülke olarak alışık olduğumuz pek çok olumsuz konuyu hatırlıyor ve artık bundan daha kötüsü olmaz ve inşallah iyi bir yıl yaşayacağız diyorduk ki gerçek bir tehlikeyle tanıştık. Dilimize bir anda virüs, endemi, epidemi, pandemi, izolasyon, sosyal mesafe, bulaş vb kavramlar girdi ve günlük hayatımıza yer etti. Ve yine her yıl yaşadığımız bize özel problemler bu kez sınıf tanımaksızın tüm dünyanın ortak derdi oldu. En büyük hasarı başta Amerika olmak üzere G 20 ülkelerinin gördüğü bu pandeminin ne zaman ve nasıl sona ereceğinin bilinmezliği günlük alışkanlıklarımızı ve yaşam koşullarımızı da hızla değiştirmektedir. Ülke olarak en son 12 Eylül 1980 darbe günlerinde yaşadığımız sokağa çıkma yasakları hayatımızın bir parçası olmaya başladı ve gönüllü olarak kabul edilebilir bir seçenek haline geldi. Bu kötü günleri mutlaka aşacağız ama görüldüğü kadarıyla tüm dünya ülkeleri gibi bizlerde kolay olmayacak yeni bir düzene ayak uydurmaya çalışacağız.

Konuya işlerimiz açısından bakacak olursak yine pek çok sektöre göre (otel,cafe-restoran-avm ) daha az  etkileneceğimizi  söyleyebilirim. Yollardaki araç trafiği azalsa dahi ilk fırsatta herkesin kendisini yollara atacağı bir özlem bizim de sektör beklentilerimizi umutlandırmaktadır.

Ferhat Değer Aş olarak pandemik krizi değerlendirdiğimizde ilk iş olarak çalışanlarımızın sağlığı ve iş güvenliğini önceliğe aldık. Henüz maske satışı yasaklanmadan bu ihtiyacımızı uzun süre karşılayacak satın almaları gerçekleştirdik. Çalışma saatlerimizi daha esnek hale getirdik, isteyen arkadaşlarımıza yaptığı işe uygunsa evden çalışma imkanı sunduk ve merkez ofisimizle birlikte şubelerimizin dezenfektasyonunu sık aralıklarla yapmaya başladık. An itibarıyla 6 farklı perakende satış şubemizde çalışan kalifiye ve eğitimli çalışanlarımızı bünyemizde tutmanın ve krizden etkilenmeden hayatlarına devam etmelerini sağlamanın kriz sonrası bizi çok daha güçlü kılacağının bilinciyle bu süreçte oluşacak ticari kayıpları baştan kabullenmiş durumdayız. Ve hatta Şubat ayında mutabakat sağlayıp yatırım kararı aldığımız Torbalı şubemiz için gerekli çalışmaları bu süreçte yürüttük, yeni işe almalarla birlikte şubemizi ekip olarak hazır hale getirdik. Nisan ayı sonunda 7. şubemiz olarak hizmete açacağız. Biz şirket olarak müşterilerimizden gelen işi kolaylaştırma taleplerine her zamankinden daha duyarlı davranıyoruz, ödemelerde daha esnek yaklaşımlar sağlamaya çalışıyoruz.

Yaşadığımız bu ortamın kısa vadede Temmuz’a kadar etkisini sürdüreceğini sonrasında ise 2022 yılına kadar tedirginliğini hepimizin hissedeceği bir süreç olarak devem edeceğini düşünüyoruz. Her kriz döneminde olduğu gibi doğru adımlar attığımız sürece bunun bize yeni fırsatlar yaratacağı inancıyla büyümeye devam edeceğiz.

Bu süreçten en başta ülke yöneticileri olmak üzere herkesin gereken dersleri çıkartarak daha sağlıklı, daha huzurlu, daha barışçıl ve daha insancıl bir dünya için çalışmalarını diliyoruz, sağlıkla kalın..

LEVENT YENER – FERHAT DEĞER AŞ – GENEL MÜDÜR

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here