Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği, Yıl Sonu Raporu Yayınladı

0
1606

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği (ETRMA) bugün üyelerinin 2022 satış rakamlarını ve 2022 4. Çeyrek sonuçlarını yayınladı.

ETRMA Genel Sekreteri Adam McCarthy yıl sonu rakamlarının açıklanmasında değerlendirmelerde buldu, “Geçen yıl, Avrupalı lastik üreticileri için birbiriyle çelişen iki altı aylık sonuçla karakterize edildi. İlk altı ayda olumlu bir eğilim gördük.
2021’e kıyasla %7,4 Yenileme Pazarı Tüketici lastikleri, Kamyon ve Otobüs lastikleri için +%10,3  büyüme gözlemlenirken, yılın ikinci yarısı zorlu bir sürece dönüştü.”

Genel olarak, Yenileme Pazarı Tüketici lastikleri segmenti, son altı ayda %10,1’lik bir düşüşle 2021’e kıyasla 2022’de yüzde ikilik bir düşüş gördü. Kamyon ve otobüs lastiği yenileme pazarı ikinci yarıdaki %8,2’lik keskin düşüşe rağmen sabit kaldı (+%1). Benzer bir formasyon, geçen yılki %11’lik düşüşe rağmen satışları değişmeyen (+%0) motosiklet lastikleri tarafından da izlendi. Tarım lastikleri yıl boyunca negatif rakamlar gördü ve genel yıl sonucu olarak %22’lik bir düşüşle sonuçlandı.

McCarthy şöyle devam etti, “Hiç şüphe yok ki Ukrayna’daki savaş ve ardından gelen enerji fiyatlarındaki artış ve daha yüksek yaşam maliyetleri, sektörün 2022’deki yedek lastik satışlarını etkiledi.”

Orijinal ekipman (OE) lastikleri için, tüketici lastik satışlarındaki +%3,4 ve kamyon ve otobüs için +%4,7’lik artışla yıl sonu sonuçları daha olumlu. 2019 yılına kıyasla kamyon ve otobüs OE lastik satışları +%6,8’lik bir artış gösteriyor. OE tüketici lastikleri bunun yerine hâlâ covid öncesi seviyelerin (%-26) altında kalıyor.

ETRMA

Üyelerinin Ülkeler Bazında Yenileme Pazarı Rakamları 

TÜKETİCİ LASTİKLERİ

ETRMA

Üyelerinin Ülkeler Bazında Yenileme Pazarı Rakamları 

OTOBÜS & KAMYON LASTİKLERİ

ETRMA

Üyelerinin Ülkeler Bazında Yenileme Pazarı Rakamları 

ZİRAİ LASTİKLER 

ETRMA

Üyelerinin Ülkeler Bazında Yenilem Pazarı Rakamları 

MOTOSİKLET LASTİKLERİ

ETRMA 
Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği (ETRMA), AB’deki yaklaşık 4.400 şirketi doğrudan temsil etmektedir.
350.000’den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. ETRMA’nın 14 kurumsal üyesinin küresel satışları, toplam küresel satışın %70’ini temsil ediyor, satış ve sektördeki 10 dünya liderinden 7’si ETRMA Üyesidir. Güçlü bir üretim ve araştırmaya sahip, 93 lastik üretim tesisi ve 17 Ar-Ge merkezi ile AB ve aday ülkelerde varlık gösteriyor.

ETRMA ÜYELERİ

APOLLO TYRES, BRIDGESTONE EUROPE, BRISA, CONTINENTAL, GOODYEAR, HANKOOK, MARANGONI, MICHELIN, NEXEN TIRE EUROPE, NOKIAN TYRES, PIRELLI, PROMETEON, SUMITOMO RUBBER INDUSTRIES AND TRELLEBORG WHEEL SYSTEMS.

ETRMA üyeleri ayrıca aşağıda ki ülkelerde Sektörel Birliklerde de yer almaktadırlar: Czech Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Italya, Hollanda, Polanya, Slovakya, İspanya, İngiltere

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here