Hankook Ventus S1 evo 3, Fren Mesafesi Testini Kazandı

0
897

Hankook Ventus S1 evo 3, otomobil dergisi Auto Bild tarafından yürütülen Avrupa’nın en büyük yaz lastiği testinde fren mesafesi testini kazandı

Yaz lastiklerini karşılaştırmak için yapılan kapsamlı Auto Bild testleri, ıslak ve kuru zeminde birleşik fren mesafesine dayalı olarak 20 finalisti belirliyor

Hankook Ventus S1 evo 3, Auto Bild dergisi tarafından gerçekleştirilen 2023 yaz lastiği testlerinin ilk bölümünde birinci oldu. Otomobil dergisi, önümüzdeki yaz sezonu için en iyisini bulabilmeleri için 225/45R18 lastik ebadına ve Y hız endeksine (300 km/saate kadar) sahip 50 farklı UHP yaz lastiği markasını seçti. Islak ve kuru yollarda fren performansı açısından yalnızca en iyi 20 performans gösteren kişi, ikinci tur test için başlangıç çizgisinde bir pozisyon bekleyebilecek.

Auto Bild, ıslak/kuru kombine fren mesafesinin, hangi lastiklerin satın alınacağı konusunda önerilerde bulunurken belirleyici güvenlik faktörü olduğuna inanıyor. Hankook Ventus S1 evo 3, 100 km/s’de 33,3 metrelik mükemmel kuru fren mesafesi ve 80 km/s’de sadece 24,8 metrelik ıslak zemin fren mesafesi ile bu kategorideki diğer tüm markalara kıyasla birinci oldu. güvenlik söz konusu olduğunda özellikle önemlidir.

Bir sonraki turda, fren disiplinindeki en iyi 20 lastik yol tutuş, suda kızaklama ve kilometre gibi diğer testlerde birbirleriyle yarışacak. Auto Bild fren testindeki farklılıklar bazen önemlidir. Test edilen diğer lastik markalarıyla karşılaştırıldığında Hankook Ventus S1 evo 3, ıslak yollarda 15,5 metre içinde veya üç araba boyu daha erken bir mesafede duruyor.

Birinci sınıf lastik üreticisi Hankook için, Auto Bild fren testinin sonuçları, uzmanlığının ve Ventus S1 evo 3’te kullanılanlar gibi yüksek kaliteli malzemelerin kullanımının tüketiciler için değerli olduğunun kanıtıdır. Sonuçta, aşırı durumlarda kazaları önlemeye yardımcı olurlar.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here