Futurmotive – Expo Etkinliğinin Uluslararası Tanıtım Toplantısı Yapıldı

0
795

Avrupa Ticaret Birlikleri’nin üst düzey temsilcilerinin katıldığı uluslararası toplantıda, Autopromotec Futurmotive etkinliğini uluslararası kamuoyuna tanıtma ve otomotiv yenileme pazarı için günümüzün bazı sıcak konularını ele alma imkanı oldu.

Futurmotive – Expo, tüm mobilite sektörünün karşı karşıya olduğu zorluklara odaklanan bir dijital toplantı aracılığıyla Uluslararası Basına sunuldu.

AB Parlamentosu’nun 2035’ten itibaren, Avrupa’da yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışını yasaklayan nihai kararı ile, Avrupa otomotiv endüstrisinin rekabet gücü ve istihdamının korunması için bir arabuluculuk görevinde bulunmasının adeta hayati olduğu bir anda, Avrupa’nın önde gelen ticaret dernekleri, 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde İtalya’nın Bologna kentinde gerçekleşecek olan Futurmotive etkinliği hakkında konuştu, fikir ve vizyonlarını paylaşma fırsatı buldu.

Online yapılan toplantıya, CLEPA Avrupa Otomotiv Tedarikçileri Birliği Genel Sekreteri Benjamin Krieger,  ANFIA Italyan Otomotiv Endüstrisi Birliği Yöneticisi Gianmarco Giorda, EGEA Avrupa Garaj Ekipmanları Birliği Başkanı Frank Beaujean, Autopromotec Başkanı Renzo Servadei; ve Autopromotec Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Emanuele Vicentini katıldı.

CLEPA adına ilk sözü alan Benjamin Krieger, otomotiv sektörü, önümüzdeki 10-15 yılda sürdürülebilir ve ağa bağlı mobilite’ye doğru bir değişim görecek. Bu geçiş, bireysel paydaşlardan ziyade, endüstri ve politika yapıcıların ortaklaşa ilerleme sağladığı ve riskleri azalttığı ortak bir çaba gerektirecek. Otomotiv tedarikçileri, iklim açısından nötr mobiliteyi destekliyor, ancak başta şarj ve yakıt ikmali altyapısı konuları olmak üzere yeni düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor. Dijitalleşme, veriye dayalı yeni mobilite hizmetleri ve yeni ürünler için gelişen ve rekabetçi pazarlar ve bunlar için de, acilen güncel yeni kurallar gerekiyor, dedi”. 

EGEA adına konuşan Frank Beaujean, sektörümüzdeki dramatik ve hızlı dönüşüm süreçlerine eşlik etmek üzere, bu yılın Kasım ayında uluslararası bir platform sunan “Futurmotive” organizatörlerine teşekkür ediyoruz. Sektörümüzün devam etmesi için verilere adil erişim son derece önemli bir konu. “Sektöre özel veri düzenlemesi”, tüm paydaşların çıkarlarını adil bir şekilde dengelemek için ele alınmış çok zorlu bir görevdir. Ancak elektromobiliteye yönelik teknolojik dönüşüm, bugünün ve yarının atölye-tamir bakım dünyasını da etkileyecek. Örneğin, atölyelerin yarının araçlarını tamir etmesini ve bakımını yapmasını sağlamak için, yeni lift çözümlerinin benimsenmesi gerekiyor. En son bilgiler, ürünler ve hizmetler hakkında güncelleme yapmak ve zorlukların üstesinden gelmek ve yönlendirme yapabilmek için mükemmel bir fırsat olan Futurmotive  Expo’yu dört gözle bekliyorum, dedi.

Autopromotec Başkanı Renzo Servadei, dinleyicilere genel bir bakış sundu: “Hepimizin bildiği gibi, zamanımızda en çok vurgulanan kelimelerden biri “sürdürülebilirlik” ve otomotiv endüstrisi, bu tartışmanın merkezine konuyor. Sürdürülebilirliği daha geniş bir şekilde düşünmeye başlamanın gerekli olduğuna inanıyorum: bu kesinlikle ekoloji açısından değil, aynı zamanda ekonomi ve toplum açısından da ele alınması gereken bir süreçtir. Bu bağlamda fuar organizatörleri olarak kendimize Ne yapmalıyız, böyle karmaşık bir sorunu nasıl çözebiliriz, diye sorduk. Otomotiv endüstrisinde enerji, ekoloji geçişi ve inovasyon için, mobilitenin geleceğine yönelik uluslararası sergi olan Futurmotive – Expo’yu bu şekilde organize etmeyi düşündük, dedi..

Autopromotec Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Emanuele Vicentini, yaklaşan etkinliği ayrıntılı olarak anlattı ve yürütülecek uluslararası işbirliği faaliyetlerine genel bir bakış sağladı: “Futurmotive – Expo’nun geliştirilmesi için bir çok dernek ve paydaşla yan yana çalışıyoruz. Otomotiv ve mobilite, ekosisteminin eski ve yeni segmentlerini temsil eder; aynı zamanda İtalyan Dışişleri Bakanlığı ve İtalyan Ticaret Ajansı’nın desteğiyle 15’ten fazla ülkeden sektör liderlerini ve alıcıları ağırlayacağız, Futurmotive Expo gerçek bir uluslararası etkinlik olacak” dedi.

Futurmotive Expo, üç gün boyunca, katılımcı firmaları Salon 14, 16 ve 19’da ve 42 ve 43 no’lu dış alanlarda yaklaşık 25.000 metrekarelik bir sergi alanında bir araya getirerek, eksiksiz bir teknolojik ürün yelpazesi sergilenmesine imkan tanıyarak, şirketler, kurumlar ve endüstri liderleri arasında, etkili bir etkileşim imkanı sunacaktır. Fuardaki ana ilgi alanları, alternatif yakıt sistemleri, bileşenleri, ekipmanları, lastikleri, son teknoloji malzemeler, bağlantı elemanları, servis ve onarım ağları ile ilgili yeniden üretim teknikleri olacaktır. Ayrıca 16 ve 17 Kasım tarihlerinde E-şarj sergi alanı ve Econometrica tarafından organize edilecek, filo yöneticisi akademisi etkinliği yapılacaktır

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here