Bridgestone, İlk EV Yenileme Pazarı Lastiği Turanza EV’yi Piyasaya Sürdü

0
1052

Bridgestone Americas , şirketin birinci sınıf elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış ilk yenileme pazarı lastiği ve Bridgestone ENLITEN teknolojisine sahip ilk lastiği olan yeni Turanza EV grand touring lastiğinin dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Hemen ulusal çapta lastik bayilerinde satışa sunulan yeni Bridgestone Turanza EV  lastiği, elektrikli araç deneyimini tamamlamak için mükemmel diş ömrü, minimum sürüş gürültüsü ve kendinden emin ıslak yol tutuşu sağlayarak EV’lerin benzersiz araç dinamiklerini hesaba katmak için özel olarak tasarlandı. Kuzey Amerika’da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen ilk beş ebat, Tesla Model 3, Model S, Model X, Model Y ve Ford Mustang Mach-E için donanımları içeriyor ve 2024’ün başlarında piyasaya sürülecek 13 ek ebat var.

Bridgestone Turanza EV lastiği, Kuzey Amerika’da dört mevsim performansını optimize etmeye yardımcı olmak, daha uzun aşınma ömrü sağlamak ve yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzemelerin birleştirilmesine izin vermek için tasarlanan ENLITEN teknolojisine sahip ilk yenileme pazarı lastiğidir. Bu temel teknoloji şunlara odaklanır:

  • Aşınma ömrü ve ıslak performans da dahil olmak üzere dört mevsim performansı göz önünde bulundurularak tasarlanmış yeni nesil sırt hamuru.
  • Dengeli sürüş konforu, mükemmel direksiyon hissi ve kontrollü gürültü sağlamaya yardımcı olan yeni yapısal bileşenler.
  • Yuvarlanma direnci ve aşınma optimizasyonu sayesinde hem ICE hem de EV platformları için artan verimlilik.
  • Ömrünü tamamlamış lastiklerden geri dönüştürülmüş karbon siyahı gibi yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzemelerin artan kullanımının desteklenmesi; geri dönüştürülmüş plastik torbalardan ve şişelerden elde edilen sentetik kauçuk; yenilenebilir soya fasulyesi yağı; ve pirinç hasadının tipik olarak atılan bir yan ürününe anlamlı bir amaç veren pirinç kabuklarından elde edilen pirinç Kabuğu Silika.

Bridgestone, ENLITEN teknolojisini büyütmeyi ve geliştirmeyi ve gelecekte tüm ürün hattında konuşlandırmak için tasarım özelliklerini planlıyor. Bridgestone Turanza EV’de görücüye çıkan yeni bir ENLITEN teknolojisi, lastik ömrünün uzatılmasına yardımcı olarak aşınmaya karşı sırt direncini artıran yeni nesil bir polimer teknolojisi olan PeakLife’tır.

Şirketin Akron, Ohio’daki Americas Technology Center’daki Bridgestone mühendisleri ve bilim adamları tarafından geliştirilen PeakLife polimeri, Turanza EV’nin aşınma yeteneklerini önemli ölçüde iyileştirmeye öncelik vermek için araştırma ve geliştirme aşamasından iki yıldan kısa bir süre içinde pazardaki ürün uygulamasına geçti.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here