Maden taşımacılığı ve zorlu şantiyeler için: Goodyear ORD

0
602

Goodyear, yeniden KSE Madencilik’in çözüm ortağı oldu. Şirket, faaliyet gösterdiği maden şantiyelerinde kullandığı kamyon ve iş makinelerinden oluşan filosu için Goodyear’ı tercih etti.  

Madencilik sektöründe kullanılan kamyonlar ve iş makinelerinde, diğer tüm sektörlerdeki ağır vasıtalara oranla çok daha fazla lastik aşınması görülüyor. Bu nedenle, bu sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar için lastik tedariği ve bunların bakımı gibi operasyonlar son derece önemli bir maliyet kalemi oluşturuyor.

Lojistik operasyonda, ürünün ve/veya madenin en uygun maliyetle teslimi sürecinde, lastiklerin toplam değeri, maliyet kontrolünü doğru yapan kuruluşlar için önemli bir kalem oluşturuyor. Lastiklerin mümkün olan en uzun süre, en uzun kilometre ömründe ve büyük tonajlar için kullanılabiliyor olması son derece önemli. Lastikten kaynaklanan her türlü sorun operasyonun aksamasına ve şirket için maliyet kaybına neden olabiliyor.

Çok ağır yük altında ve  off-road olarak nitelendirilebilecek arazilerde kullanılan bu kamyonlar için yürütülen filo yönetimi çoğu madencilik şirketinin en önem verdiği konuların başında geliyor ve bu sektörün oyuncuları zorlu çalışma koşullarında faaliyet gösterecek, lojistik sürecini güvenli, verimli, devamlı ve maliyetleri optimize edecek doğru lastik seçimine önem vermek zorunda kalıyor.

İşte Goodyear, tam da bu nedenlerden ötürü, madencilik şirketleri için gerçek anlamda bir çözüm ortağı konumunda yer alıyor.

Goodyear, maliyetlerin optimizasyonundan lastik performans takibine, arazi durumuna göre doğru lastik seçiminden güvenliğe kadar birçok konuda yürüttüğü çalışmalarıyla madencilik alanında faaliyet gösteren firmalarla uzun yıllara dayanan iş birliklerine imza atıyor.

Bu başarılı çözüm ortaklığı hizmetlerinden biri de Goodyear ve KSE Madencilik arasında gerçekleştirilen iş birliği.

En zorlu arazide denemeler ve analizler

Daha önce de birlikte çalışan Goodyear ve KSE Madencilik’in yeni iş birliği süreci, Goodyear saha mühendislerinin gerçekleştirdiği detaylı bir analizle başladı. Şirketi ve çalıştığı arazi şartlarını daha önceden bilen Goodyear, filonun en zorlu arazisi olan altın madeni sahalarında bu lastiklerin deneme sürecini başlattı.

Filonun ihtiyaçlarına göre önerilen Goodyear 13R22.5 ORD, Goodyear’ın saha mühendisleri tarafından haftalık olarak takip edildi. Bu süreçte aynı zamanda zemin analizi, hurda analizi ve fleetcheck gibi teknik çalışmalar da gerçekleştirilerek hem saha daha iyi tanındı hem de filodaki operasyonel sorunlar analiz edilerek filo yöneticilerine raporlandı.

Geniş kapsamlı hizmet yaklaşımıyla kurulan ortaklık

KSE Madencilik’in çalışma sahasında Goodyear mühendisleri tarafından yapılan denemeler ve analizler neticesinde Goodyear ORD lastiklerinin, KSE Madencilik’in ihtiyacına tam anlamıyla cevap veren modeller olduğu sonucu ortaya çıktı. Goodyear, aynı zamanda finansal esneklik, stok gücü ve filo odaklı bayi ağıyla kusursuz bir çözüm ortağı olacağını da gösterdi. Gerçekleştirilen iş birliğiyle KSE Madencilik; 2023 yılı itibarıyla filosunda yer alan kamyon ve iş makineleri için Goodyear lastiklerini tercih etmiş oldu.

Goodyear ORD; çünkü…

Zorlu arazi şartlarında uzun süre çalışan, sıra dışı dayanıklılığa ihtiyaç duyan ve çok büyük ölçüde şantiye alanlarında hizmet veren kamyonlar ve iş makineleri için Goodyear OFFROAD ürün ailesinin bir üyesi olan Goodyear ORD, dayanıklılık ve direnç konusunda en iyi sonuçları veriyor. Yüksek dayanıklılığı ve çekiş kabiliyetiyle en ağır koşullarda bile olağanüstü sonuçlar veren Goodyear ORD, özellikle madencilik sektöründe karşılaşılan zorlu zemin ve yol koşullarında tercih ediliyor.

Derin dişlere sahip sırt deseni sayesinde çamurlu yol koşullarında yüksek çekiş gücü ve uzun kilometre performansı sunan Goodyear ORD’nin sırt bileşeni kesilme ve kopma-yolunmaya karşı da yüksek direnç sağlıyor. Derin ve geniş omuz olukları, kendi kendine temizlemeyi mümkün kılarak taş tutmanın önüne geçiyor ve çekiş gücünü artıyor.

Madencilik sektöründe kullanılan kamyon ve iş makinelerinin yüksek torklarına cevap veren büyük blokları, tork aktarımını sağlıyor. Goodyear ORD’nin taç bölgesinde artırılmış mukavemet, lastiği darbelere ve penetrasyona karşı koruyor.

Mükemmel çekiş, hareketlilik, sağlamlık ve hasar direncinin ana gereksinimler olduğu madencilik ve zorlu şantiye şartları için özel olarak tasarlanan Goodyear ORD, özel on/off-road sırt bileşenine sahip, tüm koşullarda kullanılabilen tasarım desenini, sağlam karkas yapısıyla birleştiriyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here