Pirelli Lastikleriyle Mücadele Eden Toprak Razgatlıoğlu Birinci Oldu

0
560

Yamaha’nın Türk pilotu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden daha yüksek olduğu bir ortamda standart çözümler olarak önde SC1, arkada SCX lastiklerle yeniden podyumda ilk sırayı aldı. Bulega, WorldSSP’de bir zafer daha elde ederken Buis, 300 yarışını kazandı.

FIM Dünya Superbike Şampiyonasının dokuzuncu etabı olan Pirelli French Round, bu hafta sonu Nevers Magny-Cours’da koşuldu. Bu etap fabrika pilotlarının Fransız pistinde şimdiye dek mücadele ettiği en sıcak yarışlardan biri oldu.

Pilotların kullandığı tüm Pirelli lastikleri hem daha serin sabah yarışlarında hem aşırı sıcak yarış koşullarında son derece iyi performans gösterdi. Toprak Razgatlıoğlu (Yamaha) zafere ulaştığı 1. Yarışta standart Pirelli çözümlerini tercih ederken WorldSPP yarışında birinci olan Nicolò Bulega (Ducati) dahil tüm pilotlar standart SCX arka lastikleri kullandı.

Küçük 300 şampiyonasında Jeffrey Buis (MTM Kawasaki) nefes kesici bir mücadelenin sonucunda bu sezon ikinci galibiyetini elde etti.

  • Teknik problemler nedeniyle birkaç dakika geç başlayan ve 20 tura düşürülen Yarışta pilotların çoğu standart SC1 ön ve standart SCX arka lastiklerle gride çıkmayı tercih etti. Önde orta hamuru kullanmayanlar ise Yamaha pilotları Gardner ve Baldassarri ile yumuşak SC0 ile başlamayı tercih eden Honda pilotları Lecuona ve Soomer oldu. Ön iki sıradaki pilotlardan sadece Michael Ruben Rinaldi ve Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) arka lastikler için SCX B0800 geliştirme çözümünü (SCX-A) seçti. Bautista’nın başlangıçta yarış dışı kalmasıyla Michael Ruben Rinaldi ve Toprak Razgatlıoğlu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) başa baş bir mücadeleye girişti. Türk pilot 15. turda Ducati pilotunu geçip yarışın sonuna kadar liderliğini korudu. Damalı bayrağı ikinci sırada Rinaldi ve üçüncü sırada Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) gördü.
- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here