Yeni PIRELLI Lastiklerinden PORSCHE 911 GT3 ve 911 GT3 RS için Özel Koleksiyon

0
485
  • Pirelli, bu efsanevi Alman süper otomobillerini iki yeni P Zero Corsa lastiğiyle donatıyor: P Zero Trofeo RS (GT3 RS için) ve P Zero Trofeo R (GT3 için)
  • Konu pist sürüşü olduğunda P Zero Trofeo RS zaten bir referans noktası: Pirelli’nin yarı kaygan kaplaması, Auto Bild Sportscars’ın 911 GT3 RS karşılaştırmalı testini kazandı.

Pirelli ve Porsche arasındaki ekip çalışması, Stuttgartlı üreticinin simgesel 911 modeli için dört sportif lastikle sonuçlandı: Porsche 911 GT3 RS için P Zero Trofeo RS ve P Zero Corsa’nın yanı sıra 911 GT3 için P Zero Trofeo R ve P Zero Corsa. Bu yeni lastiklerin tümü, hem yolda hem de pistte güvenli ve keyifli bir sürüş sunmak için özel olarak tasarlandı. Bunlar arasında, Pirelli ürün gamının en performans odaklı ürünü olan P Zero Trofeo RS, yakın zamanda birkaç lastiği karşılaştıran Alman Auto Bild Sportscars dergisi tarafından pist sürüşü için en iyi trafiğe uygun yarı kaygan lastik olarak değerlendirildi. 911 GT3RS.

PORSCHE 911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS, lastik geliştirme açısından birçok teknik zorluğu beraberinde getirdi. Lastikler, aracın yoldaki özelliklerini geliştirmeli, aynı zamanda aracın olağanüstü aerodinamiği ve hafifliği sayesinde yarış arabasına yakın bir performans sunmalıdır. Oldukça zıt olan bu talepler, hem önde 275/35R20 hem de arkada 335/30R21 ebatlarında iki yeni özel Pirelli lastiğiyle karşılanıyor. P Zero Trofeo RS, pistte yüksek performans elde etmek için tasarlanmış yarı kaygan bir lastiktir; P Zero Corsa ise daha yol odaklıdır. Porsche 911 GT3 RS için P Zero Trofeo RS, esas olarak Pirelli’nin dünya motor sporlarının en yüksek seviyelerindeki deneyiminden kaynaklanan P Zero Trofeo R’den çok daha geniş bir çalışma aralığına sahip. Yeni lastik, anında kavrama sağlayan hızlı ısınma özelliği sayesinde sürücülerin daha ilk turdan itibaren pistte sınırları zorlamasına olanak tanıyor. Ayrıca aşınma oranının azalması nedeniyle en zorlu sürüş seanslarında bile strese karşı dayanıklıdır. Bu, ciddi aerodinamik yükler altında bile destek sağlayan güçlendirilmiş iç yapının yanı sıra, asfalt ralli bileşiğinden türetilen özel malzemelerin yanı sıra sanal simülasyonla optimize edilmiş lastik sırtı tasarımı sayesinde mümkün oluyor. Kuru zemindeki etkileyici performansının yanı sıra P Zero Trofeo RS, ıslak zeminde bile güvenli sürüşe olanak tanıyor.

PORSCHE 911 GT3

Porsche 911 GT3 için P Zero Trofeo R aynı zamanda motor sporları dünyasından doğan teknolojilere ve süreçlere de sahip. Sürekli olarak gelişen ve Porsche’ye özel bu son versiyonda gelişiminin zirvesine ulaşan ve aynı zamanda 911 GT3 RS’de uygulanan P Zero Trofeo RS’nin temelini oluşturan bir lastiktir. 911 GT3 için hem P Zero Trofeo R hem de P Zero Corsa, 255/35R20 ve 315/30R21 ebatlarında mevcuttur.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here