Kordsa, Türkiye’de Kord Üretim Kapasitesini Artıracak

0
934

Takviye malzemeleri tedarikçisi Kordsa, lastik uygulamalarında kullanılan tek uçlu polyester kord üretim kapasitesini artırmak için yeni bir proje duyurdu.

CEO İbrahim Özgür Yıldırım, yaptığı açıklamada, şirketin Türkiye’de ‘tek uçlu kordon – SEC daldırma hattı genişletme projesine’ 2022’nin üçüncü çeyreğinde başladığını söyledi.İkinci tek kordlu daldırma ünitesine yapılan 7 milyon dolarlık yatırımın, şirketin otomotiv endüstrisinin yenilikçi hammadde talebini karşılama stratejisinin “önemli bir parçası” olduğunu söyledi.Yıldırım, şirketin 2024 yılının ilk çeyreğinde yeni hatta üretime başlamayı planladığını da sözlerine ekledi.

Kordsa, bu son yatırımına ek olarak, İzmit, Türkiye ve Chattanooga, Tennessee’deki üretim tesislerinde şu anda iki genişleme projesi daha yürütüyor.

Yıldırım, İzmit’te yüksek modüllü düşük çekmeli (HMLS) polyester iplik için kapasite eklemeye yönelik 18 milyon $’lık (18 milyon €) yatırımın 2024’ün üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesinin beklendiğini söyledi.

2019 yılında başlayan proje, Türkiye fabrikasında HMLS polyester ipliklerinin toplam üretimini 34 ktpa’ya çıkarmak için üretim kapasitesini yılda 7 kiloton (ktpa) artıracak.

Yıldırım’a göre yeni kapasite, Kordsa’nın lastik sektörü için yeni nesil polyester iplik ürünleri üretimindeki konumunu güçlendirecek.Kordsa ayrıca yakın zamanda Chattanooga’daki lastik kord bezi üretim tesisinde üretim kapasitesini ikiye katlamak için 20 milyon dolarlık bir yatırım projesi başlattı.

Yıldırım, “ABD’de bugün kord bezi üretim kapasitemiz 16 kt/yıl. Yeni hat 18 bin ton ekleyerek kapasitemizi ikiye katlamış olacağız” dedi.Kordsa yetkilisine göre, şirketin Kuzey Amerika’daki üretim tesisi şu anda “bölgedeki müşterilerimizi yerel olarak desteklemek için” tam kapasite çalışıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here