Kumho Tire, Avrupa’da Tesis Kurmak İçin 751 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

0
602

Güney Koreli Kumho Tire, Avrupa’da tesis kurmak için 751 milyon dolar yatırım yapacak.Kumho, önde gelen Avrupalı ​​otomobil üreticilerine orijinal ekipman ürünleri tedarik etmek için tesiste yılda 12 milyon lastik üretecek.

Güney Kore’li lastik üreticisi Kumho Tire Co. , Mercedes-Benz AG ve BMW gibi büyük otomobil üreticilerinin talebini karşılamak için Avrupa’daki ilk fabrikasını kurmak üzere 2027 yılına kadar 1 trilyon wondan (750,8 milyon $) fazla yatırım yapmayı planlıyor.

Kumho Başkanı ve CEO’su Jung Iltaik’inin The Korea Econocic Daily’e verdiği demeçte, “Romanya, Sırbistan, Portekiz ve Türkiye‘yi tesis için potansiyel yerler olarak inceliyoruz” dedi. “Federal ve yerel yönetimlerden gelen sübvansiyonları ve vergi teşviklerini kontrol ettikten sonra yer seçim sürecini bu yılın sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz.”

Avrupa’da tesisi bulunmayan Kumho, doğal kauçuk gibi hammaddeleri kolaylıkla temin ettiği bölgeye Vietnam’dan lastik tedariği sağlıyor. Ancak Yemen merkezli Husi Milislerinin Süveyş Kanalı üzerinden Kızıldeniz’e giren okyanus gemilerine saldırması nedeniyle lastik sevkiyatları kesintiye uğradı. Gemilerin Ümit Burnu’ndan geçmesi nedeniyle navlun maliyetleri %10’dan fazla arttı ve yolculuk iki haftadan fazla sürdü.

Jung, Mercedes-Benz, BMW ve Audi AG’ye atıfta bulunarak, “Avrupa’da bir üretim tesisine yatırım yapmaya karar verdik; zira aralarında üç büyük Alman şirketinin de bulunduğu otomobil üreticileri, artan jeopolitik gerilimlerin ortasında bizden bir tane inşa etmemizi istediler” dedi.

ORİJİNAL EKİPMAN LASTİKLERİ

Kumho, geçen yıl Avrupa’dan 963,9 milyar won elde etti; bu, toplam satışlarının yaklaşık dörtte birini, çoğunlukla yenileme pazarı lastik satışlarından sağladı. Şirket, Almanya’daki Volkswagen AG ve Fransa’daki Peugeot’ya orijinal ekipman (OE) lastikleri tedarik ediyor ve bu da toplam satışlarının tek haneli rakamlarını oluşturuyor.

Kumho, elektrikli araçlara yönelik Ennov serisi gibi üst düzey modeller üretmesi planlanan yıllık 12 milyon adet kapasiteli yeni tesis aracılığıyla birinci sınıf Avrupalı ​​otomobil üreticilerine OE ürünlerinin tedarikini artırmayı hedefliyor.

 

Şu anda dört ülkede sekiz fabrika işleterek yılda 62 milyon lastik üreten Kumho, uzun süredir Avrupa’da bir fabrika hayalini kuruyordu.

Araştırma firması Future Market Insights’a göre, Avrupa lastik pazarının geçen yılki 68,4 milyar dolardan 2033’e kadar %58,9 büyüyerek 108,7 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here