Eski Michelin Rusya Operasyonlarının Adı Davydovo Olarak Değiştirildi

0
443

Mayıs 2023’te Fransız sermayeli Michelin Grubu, Rusya’daki lastik üretim tesisinin Power International Tyres LLC’ye satışını tamamlayarak, daha geniş jeopolitik gerilimlerin ortasında önemli bir sahiplik değişimi sağladı.

Moskova yakınlarındaki Orekhovo-Zuyevo bölgesinin Davydovo bölgesinde yer alan tesis, yeni kurumsal kimliğini yansıtacak şekilde Davydovo Tire adını aldı.

Davydovo Tire, operasyonlarının otobüs ve kamyonlar da dahil olmak üzere binek otomobiller ve ticari araçlara yönelik lastik üretimine odaklanmaya devam ettiğini duyurdu. Ayrıca tesiste 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren kamyon lastiklerine yönelik kaplama atölyesi de bulunmaktadır.

Şirketin misyonu, Rusya lastik endüstrisinin büyümesini desteklerken müşteri taleplerini karşılama konusundaki kararlılığını da vurguluyor.

Michelin’in Rusya’daki işletmesini, bölgenin önde gelen lastik distribütörü ve Michelin’in uzun süredir ortağı olan Power International Tyres’a devretme kararı, şirketin Ukrayna’da devam eden çatışmaya verdiği tepkiyle uyumlu stratejik bir hamleydi. Michelin, çatışma nedeniyle pazardan ayrılma stratejisinin bir parçası olarak 15 Mart 2022’de Rusya’daki tüm endüstriyel faaliyetlerini durdurdu.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here