Toyo, Sırbistan’daki Lastik Fabrikasının Temelini Attı

0
4521

Toyo Tire Corporation, Sırbistan’daki fabrikanın inşaat çalışmalarına başladı. Yatırım yaklaşık 380 milyon € değerinde ve Sırp fabrikasının amacı yılda beş milyon lastik üretmek ve 240 milyon € ihracat yapmak. 

Sırbistan’ın Inđija belediyesinde, Toyo Tyres fabrikasının temel atma töreni bugün gerçekleştirilerek, ülkedeki şimdiye kadarki en büyük Japon yatırımını duyurdu. Daha önce duyurulduğu üzere, Sırp fabrikası üretim olarak Avrupa’daki tek Toyo projesi olacak ve ayrıca Ar-Ge işlevini de içerecek.

Şirket yetkililerine göre inşaat işleri Nisan 2022’ye kadar yapılmalı ve kısa süre sonra üretime başlanmalı. Dahası, Sırbistan’daki gelecekteki Toyo Tyres fabrikasının 2023 sonuna kadar yaklaşık 560 işçi çalıştırması gerekiyor.

Toyo Tire Corporation temsilcileri ile çevrimiçi olarak etkinliğe katılan Toyo Tyres CEO’su Takashi Shimizu çığır açan bir törene katıldı. Ardından Toyo Tyres CEO’su Takashi Shimizu, Sırbistan’daki fabrikanın en son teknolojik çözümleri bünyesinde barındıracağını ve en yüksek kalitede ürünleri rekabetçi bir fiyatla ve enerji tasarruflu bir şekilde üreteceğini vurguladı.

“ Biz dikkatlice yeni yatırım yeri için aradık. Rekabet çok güçlüydü, ancak burada Sırbistan’da mükemmel ortamı bulduk. Amacımız, tamamen Avrupa’da yaratılacak lastikler üretmektir. 2023 yılına kadar 560’tan fazla Sırp işçi her yıl 5 milyon Toyo lastiği üretecek. Yeni işler yaratabildiğimiz ve Sırbistan ve Indjija’nın ekonomik gelişimini hızlandırabildiğimiz için çok mutluyuz ” dedi Shimizu.

Ayrıca, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Amerika pazarlarına tedarik edilmesi planlanan Inđija’daki fabrikanın Toyo Tyres sisteminin tamamı içindeki önemini vurguladı.

REKLAM

Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Toyo Tyres Corporation’a ve müzakere sürecinde bu proje üzerinde çalışan tüm ekibi kutladı ve  teşekkür etti. 

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here