ETRMA Üyelerinin Q2/2020 Satışları Yayınlandı

0
4130

COVID-19 salgını, Avrupa yedek lastiklerinin satışlarında ciddi düşüşe neden oldu.

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği (ETRMA), üyelerinin 2020’nin ikinci çeyreği için Avrupa yenileme pazarı  lastik satışlarını yayınladı. Rakamlar, Covid-19 salgınının ETRMA tarihindeki en kötü satış sonuçlarına nasıl katkıda bulunduğunu gösteriyor. Salgın hastalığın Avrupa çapında kilitlenmelere neden olduğu 2020’nin ilk çeyreği,
satışlarda önemli yavaşlama, beklendiği gibi, tam etki bu ikinci çeyrekte daha belirgin hale geldi
Covid-19 nedeniyle ortalama 33 gün kapanmaların yaşandığı  Avrupa’daki tüm lastik üreticilerinin çoğu Avrupa ülkesinde kapanmaların  hafiflettiği Mayıs ayında üretime yeniden başladı. Sonuç olarak, 2.ci  çeyrek sonuna doğru görülen lastik değiştirme satışlarda hafif bir artış eğilimi görülmüştür. Bu eğilimin devam edip etmeyeceği önümüzdeki aylarda görülecek.
Küresel bir endüstri olmak, toparlanma lastik sektörünün sadece Avrupa’nın durumuna değil, dünyanın ve küresel alanın ticaret yolları pandemiden etkilenmeye ve pazarlara yansımaları devam ediyor.
Avrupa lastik endüstrisi ve ETRMA, Avrupa ve ulusal düzeyde alınmış tüm önlemleri memnuniyetle karşılıyor, başarılı bir ekonomik iyileşme için hükümetlerden Krizin etkilerini hafifletecek düzeylerde, teşvik etmek ve desteklemek için ek planlar beklemektedir.
“Lastik sektörünün tam iyileşmesi hâlâ çok uzakta. Şimdilik sadece piyasanın istikrar kazanmasını umut edebiliriz  yılın ikinci yarısında, ”dedi ETRMA Genel Sekreteri Fazilet Cinaralp. “2020 görünümümüz  tüm segmentlerde satışlarda çift haneli bir düşüş olması nedeniyle kasvetli durumda. ”
- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here