Hankook ve Kadın Gücü: W Series, Formula 1 Hankook Lastikleri ile Başlıyor

0
3074

Hankook, 2021 yılında Formula 1 Dünya Şampiyonası ile aynı platformu paylaşan W Series’in tekrar özel lastik ortağı oldu. Bu, premium lastik üreticisinin son teknoloji Ventus Race lastiği için dünyada bir ilk anlamına geliyor. Sadece kadın sürücülerden oluşan tek koltuklu otomobil yarışı serisi, motor sporlarının zirvesini motor sporları tarihinde ilk kez destekleyecek.

W Series, genç kadın sürücülere uygulamalı motor sporu deneyimi sağlamak ve birer yarış pilotu olma fırsatı sunmak için 2018 yılında hayata geçirildi. Hankook serisinin başladığı 2019 yılından beri özel lastik tedarikçisi olarak sürece dâhil oldu. Hockenheim, Zolder ve Brands Hatch’de gerçekleştirilen etkinlikler de dâhil olmak üzere altı etaplık sürecin ardından, premium lastik üreticisinin Ventus Race lastiği tüm sürücülere sürekli olarak etkileyici performansın yanı sıra en optimum düzeyde destek sağladı.

Yarış lastiğinin sergilediği yüksek istikrar düzeyi heyecanlı yarışların sergilenmesini sağladı. Kadınlar arasında gerçekleştirilen yarış serisinin ilk şampiyonu olan İngiliz sürücü Jamie Chadwick şu açıklamada bulundu: “Sınırlarda yarıştığınız esnada lastiklerin performansına güvenebilmeniz çok önemli. Hankook’un W Series’in ilk sezonunda tüm koşullar altında sergilediği kalite ve istikrar tüm sürücülerin yarışa odaklanmasına yardımcı oldu ve bu sayede pistte pek çok heyecan verici mücadele yaşandı. Formula 1 ile birlikte sekiz yeni piste gideceğimiz için bu yıl daha büyük bir mücadele bizi bekliyor olacak. Ancak Hankook ekibinin kendini yine öne çıkacağını, bana ve rakiplerime motor sporlarının en büyük sahnesinde kendimizi gösterme olanağını sağlayacağını biliyorum.”

2020 sezonunun COVID-19 pandemisi nedeniyle iptal edilmesinin ardından W Series, bu yıl bütün heyecanıyla geri döndü ve yarışlar yine Hankook yarış lastikleri ile üstelik bu kez Formula 1 etkinliklerinin ayrılmaz bir parçası olarak gerçekleştirilecek. Takvimde yer alan sekiz etap motor sporlarının zirve etkinliği Formula 1 ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. 26 Haziran’da Le Castellet’deki (Fransa) ilk yarışın ardından Spielberg (Avusturya), Silverstone (İngiltere), Budapeşte (Macaristan), Spa-Francorchamps (Belçika), Zandvoort (Hollanda) ve Austin (ABD) pistlerine de uğrayacak olan. 18 sürücü, sezon finalini 270 hp gücünde olan ve birbirlerine eşit olan Formula 3 araçlarında 30 Ekim’de Meksika’da yapacaklar.

REKLAM

W Series Yarış Direktörü Dave Ryan ise; “Hankook motor sporu alanındaki engin tecrübesiyle yolculuğumuzun başladığı tarihten itibaren de bizim için mükemmel bir ortak oldu. Bu sezon Formula 1 ile ortak şekilde dünyanın en ikonik sekiz pistinde yarıştığımız esnada bize sunacakları lastikler ve pit desteği açısından yine mükemmel bir performans sergileyeceklerini biliyoruz.” ifadesinde bulundu.

Hankook’un Avrupa Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler ortaklıkla ilgili olarak; “Hankook özel lastik ortağı olarak W Series’i ilk günden itibaren destekledi çünkü genç kadın sürücülerin ritimlerini bulmalarına ve hâlen erkeklerin baskın olduğu motor sporlarında yer edinmelerine yardımcı olmak istiyoruz. W Series’i tekrar 2021 yılında destekleyebilecek olmaktan ötürü mutluyuz ve üstelik artık Formula 1 ile aynı platformda olacağız. Hankook, Ventus Race lastiği ile genç sürücülerin uluslararası arenada neleri başarabileceklerini göstermelerine yardımcı olmak istiyor.” açıklamasında bulundu.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here