Artan araç sayısı, güvenli sürüş ve yakıt tasarrufu gibi gerekçelerle lastik değişimine yönelik talepler artarken, tedarikçiler talepleri karşılamakta ve masrafları kontrol altına almakta zorlanıyor. Çözüm yolu ise akıllı teknolojiler
Yerli lastik depo ve iş yönetim sistemi Lastsis’in kurucu ortağı Kayhan Akartuna, “Lastik sektöründe gördüğümüz en temel açık, müşterilere profesyonel hizmet sunma noktasında hâlâ eksiklerin olması. Pandemi sürecinde pek çok sektörde hız kazandığına şahit olduğumuz dijital dönüşüm, lastik sektörünün geleceği yakalayabilmesi için artık tercih değil bir zorunluluk. Gelir-gider takibi, filo müşterileri yönetimi, iş ağı, bayi, montaj noktası yönetimi gibi süreçlerin uzaktan yönetilmesine imkan veren akıllı teknolojileri kullanmak, sektörün önündeki engelleri kaldıracaktır” dedi.
Tüm operasyonu uzaktan ve pratik şekilde yönetmek mümkün
Geliştirdikleri yazılım ile sektörün tüm oyuncuları için operasyon süreçlerini dijitalleştirdiklerini aktaran Kayhan Akartuna, “Lastsis olarak lastik depo ve iş yönetim sistemi olarak çıktığımız bu yolda, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi ve inovatif çözümler sunuyoruz. Geliştirdiğimiz iş yönetim sistemi kapsamında lastik işi yapan şirketlerin sattıkları ürün ve hizmetleri takip edebildiği, masraflarının kayıtlarını tutabildiği bir gelir-gider yönetimi ve Lastik Oteli’nde saklama yaptıkları lastikler için raporlama odaklı depo yönetimi imkanı sağlıyoruz. Bu sayede kullanıcılar, ürün ve hizmetlerini kendileri yönetebiliyor, tüm cihazlarla uyumlu sistem üstünden, ister bilgisayar ister tablet ister cep telefonu kullanarak yaptıkları tüm işlemleri yönetici raporları üzerinden kontrol edebiliyor. Son olarak sisteme eklediğimiz yeniliklerle ürün ve hizmet analiz sayfaları, müşteri ve araç hizmet ve satın alma geçmişi, anlık bildirim gibi özelliklerin yanı sıra; müşteri cari hesap, randevu, filo, iş ağı/bayi/montaj noktası ve ürün stok depo yönetimi hizmetleri sunuyoruz. Lastsis tüm bunları kullanıcılar açısından oldukça pratik bir kullanım sunarak gerçekleştiriyor. Dijitalleşmede kullanıcı dostu pratik uygulamaların önemine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Amacımız sektörü çağa entegre etmek”
Kayhan Akartuna sundukları sistemin detaylarına ilişkin olarak şunları ilave etti, “Lastsis, sadece yöneticiler için değil, operasyonel işlemleri yapan veya depo işlemlerini sürdüren personellerin de hızla iş emri açabilecekleri, lastik oteli depo işlemlerini yapabilecekleri ve ürün stok depo hareketlerini kolayca yapabilmelerine imkan veriyor. Tüm sistem, sektörün omzundan operasyon yükünü almaya ve müşteriye daha profesyonel bir hizmet sunarak memnuniyeti artırmaya odaklanıyor. Bu noktada bizim de amacımız yenilikçi ve inovatif çözümlerle sektörü çağa entegre etmek ve ayakta kalmasına yardımcı olmak”.
Sektöre değer katmaya ve Teknolojiyi sektöre entegre etmeye devam ediyoruz.
Lastik Saklama operasyonları için Barkod üretme ve Cep Telefonu uygulaması ile Barkod okuyarak Lastik Deposu yönetmenin ve Stok yönetimini de yine aynı şekilde cep telefonu uygulaması üzerinden Barkod okuyarak yapmanın yanı sıra hızla değişen ve gelişen tüm teknolojileri de sistemimize entegre etmek için çalışıyoruz.
Kısa bir süre sonra hayata geçirmeyi planladığımız radyo frekanslı tanımlama sistemi “RFID” uygulaması ile, Continental, Michelin, Kumho gibi bazı lastik üreticilerinin henüz daha yeni yeni üretimde kullanmaya başladıkları RFID entegre edilmiş lastikler ile, bu iş için özel üretilmiş ve tıpkı bir yama gibi lastiğin iç yüzeyine yerleştirilen RFID etiketlerin okunmasını sağlayarak, Lastik ile ilgili Marka, Ebat, (Department of Transportation) DOT bilgisi gibi bilgilerin otomatik olarak okunması ve lastik saklama veya satış, tamir aşamasında İş Emirlerine yazılmasını sağlamak üzere çalışıyoruz.
Yine bizim çok önem verdiğimiz ve yaklaşık 1 yıllık süre içinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bir diğer uygulama olan “Lastik Yüzey Haritalama (TSM)” konusunda, İspanya ve İngiltere ve Amerika’da bulunan 4 firma ile işbirliği görüşmelerine başladık. Bu konuda da kısa zamanda yol alarak, sektörde çığır açacak bir teknoloji ve yaklaşımla, hem müşteri deneyimi tarafında, hem de operasyon tarafında çok büyük ilerlemeler kaydedeceğimizi düşünüyoruz.
Web sitemizde de Geliştirme Planı adı altında herkesle açıkça paylaştığımız gibi, 1 yıl gibi kısa bir zamanda RFID, e-fatura entegrasyonu, Pazar yeri entegrasyonu, optik karakter tanımlama, e-ticaret sitesi açma, Makine Öğrenme(ML) ve Lastik Yüzey Haritalama gibi geliştirmeleri tamamlamış olacağız.
Halen kullanılan ve kullanan müşterilerimizin de son derece memnun olduğu Lastsis’i, sadece Türkiye piyasasında değil, yakın zamanda dünya genelinde sektördeki en çok talep edilen ürün haline getirmeyi hedefliyoruz.