KolayOto LastikBox ile “Doğru Lastik, Doğru Fiyat, Kapında Lastik Montaj

0
3074

 

Türkiye’nin lider online lastik uzmanı KolayOto, lastik alışverişinde geleneksel ve dijitali birleştiren yepyeni çözümü LastikBox’ı kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. LastikBox, otomobil sahiplerinin lastik değişimi ile ilgili temel sorunlarına yönelik KolayOto’nun geliştirdiği yeni bir çözüm modelidir. Uçtan uca bileşik (omnichannel) pazarlama altyapısı ile yeni bir kullanıcı deneyimi yaratan LastikBox, lastik değişimi ile ilgili süreçlerde geleneksel perakendeciliğin avantajları ile e-ticaretin avantajlarını, müşterinin ihtiyaçları etrafında bir araya getiriyor. LastikBox’ı ve tüm detaylarını KolayOto’nun Kurucu Ortağı ve CEO’su Onur Eren’den dinledik.

LastikBox Kullanıcı Deneyimi Nasıldır?

Sıklıkla ziyaret ettiğiniz bir benzinlikte “Doğru Lastik” yazısı dikkatinizi çekti. Lastiklerinizin değişim zamanı da yaklaştı ancak vaktiniz yoktu ve oradan ayrıldınız. Bir süre sonra benzinliğe yaklaşırken hala lastiklerinizin değişim konusunda bir aksiyonda bulunmadığınız aklınıza geldi. Yine çok vaktiniz olmasa da üzerinde “Kapında Lastik Montaj” yazan LastikBox mağazası dikkatinizi çekti ve girmeye karar verdiniz. Acaba fiyatlar uygun mu? diye düşünürken içeride yer alan “Doğru Fiyat” yazısını gördünüz. Sizi karşılayan ve aceleniz olduğunu bilen uzman müşteri temsilcisi size aracınıza en uygun lastiği en iyi fiyat garantisi ile birlikte size sunacak bir teklif hazırlayacağını söyledi ve tercih ettiğiniz takdirde montajınızı istediğiniz zaman evinizde ya da iş yerinizde yaptırabileceğinizi belirtti. E-posta adresinizi ve araç lastik ebatlarınızı not alan müşteri temsilcimiz size en uygun seçenekleri belirledi ve gideceğiniz yere vardığınızda telefonunuza KolayOto’com’dan en iyi fiyat garantili 3 farklı lastik önerisi içeren bir teklif e-postası geldi. Sipariş oluşturmanız durumunda ertesi gün adresinizde aracınıza montajının yapılabileceği bilgisi de yer alıyor. Acele etmek istemediniz ve araştırma yapmaya karar verdiniz. Birkaç gün içerisinde sosyal medyada vakit geçirirken KolayOto’dan gelen “Teklifimizi incelediniz mi?” hatırlatması karşınıza çıktı. Online araştırmanıza kaldığınız yerden devam ettiniz ve “en iyi fiyat garantisinin” gerçek olduğunu gördünüz ve 9 yılı aşkın süredir müşteri memnuniyeti önceliğini baz alan KolayOto.com’un alanında uzman olduğunu fark ettiniz. Ödemenizi içiniz rahat bir şekilde yaptıktan sonra kapıda montaj seçeneğini tercih ettiniz ve size uygun gün ve saat için randevunuzu oluşturdunuz. Montaj için seçtiğiniz günün sabahı telefonunuza, aldığınız montaj hizmetinin tüm detaylarını içeren bir hatırlatma mesajı geldi. Belirtilen zamanda KolayOto Kapında Montaj aracı adresinizde sizi ziyaret etti ve lastikleriniz uzman bir ekip tarafından değiştirildi. Daha sonra telefonunuza kullanıcı deneyiminizi değerlendirmeniz için gelen mesaja yanıt vererek aldığınız hizmeti puanladınız ve KolayOto’com’un kendini daha da geliştirebilmesi için değerli bir katkıda bulundunuz.

Geleneksel Perakendeciliğe Dair Ne Avantajlar Sunar?

LastikBox, otomobil sahiplerinin sık uğradığı ancak lastik değişimi için sıklıkla tercih etmediği noktalarda bir mağaza görünümünde karşılarına çıkar. Geleneksel perakendeciliği tercih eden otomobil sahipleri, LastikBox’lardan araçlarına uygun lastiği bulmak, en açıklayıcı bilgileri edinmek ve lastik fiyatı araştırmak için faydalanabilirler.

E-Ticarete Dair Ne Avantajlar Sunar?

LastikBox, geleneksel perakendecilikte sunulabileceğinden çok daha fazla ürün çeşidi ve her bir ürün için derinlemesine bilgiler sunar.  Lastik test sonuçları, karşılaştırmalar, videolar, görsel ve açıklamalar ile lastik seçiminizi kolaylaştırır. E-ticaretin rekabetçi fiyatlarını sunar. Diğer fiyatlarla ilgili bilgileri size kendi fiyatlarının yanında sunar ve objektif karşılaştırma yapabilmenize olanak tanır. Siparişinizle ilgili ödeme işlemlerinizi şeffaf ve sürpriz bir maliyet içermeden yapabilmenizi sağlar. Siparişinizi hemen o anda değil, size uygun olan yer ve zamanda oluşturabilme imkanı yaratır.

Farkı Nedir?

LastikBox noktalarında stok bulunmaz, montaj hizmeti sunulmaz. Tüm odak müşterinin ihtiyacı olan bilgilere en kısa sürede en verimli şekilde ulaşmasını sağlamak üzerine kuruludur.

LastikBox Hangi Amaca Hizmet Eder?

LastikBox tüketicilerin aklındaki “Aracıma en doğru lastiği nasıl bulurum?  Seçtiğim lastiği en ucuza nerden bulurum?  Lastiği aracıma nasıl taktıracağım?” sorularına çözüm getirmeye odaklanmıştır.

KolayOto.com’da yer alan resimler, açıklamalar, videolar, lastik test sonuçları gibi zengin içerikler ile tüketicinin aracına en uygun lastiği bulmasına yardımcı olur.  KolayOto.com’da yer alan fiyat karşılaştırma özellikleri ile tüketiciler araştırdıkları ürünlerin piyasa fiyatları hakkında kolayca bilgi edinebilir ve birçok üründe “En İyi Fiyat Garantisi” ile satın alabilir.

Araçlarına uygun lastikleri en uygun fiyata bulduklarından emin oldukları takdirde, yeni lastiklerinin siparişini ister LastikBox içerisinden ister cep telefonlarından ister bilgisayarlarından kendileri için en uygun zamanda verebilir ve lastiklerinin montajına kendilerine uyan bir zamanda diledikleri adreste mobil olarak yaptırabilirler. Bu deneyimin tamamını KolayOto’nun %100 Müşteri Memnuniyeti kapsamından çıkmadan, ayrı ayrı noktaları telefonla aramaları gerekmeden akıllı cep telefonlarından gerçekleştirebilirler.

Montaj Hizmeti Zaten Var, Bunun Farkı Ne?

Lastik ve montaj hizmeti her zaman vardı, var olmaya da devam edecek. LastikBox bu unsurları daha önce hiç gelmediği şekilde bir araya getirerek yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunmayı vadediyor. Ne de olsa “Endişe yok kolayı var!”  

LastikBox’ın Devamı Gelecek mi?

Sürdürülebilir olması için tüm çalışmalarımız son sürat devam ediyor. İlk LastikBox Nisan ayı sonu itibariyle pilot uygulama olan İzmir Buca BP’de hizmete girdi. İkincisi ise Haziran ayı içinde hizmete açılıyor olacak. 2022 yılı hedefimizde 20 LastikBox daha var.

Kullandığınız Teknolojiler Nelerdir?

Uçtan uca bileşik (omnichannel) pazarlama alanına 2 yıldır yatırım yapıyoruz, LastikBox bu altyapı yatırımının görünen yüzü olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde KolayOto’nun 9 yılda kazandığı müşteri memnuniyetine yönelik tecrübe ile yeni teknolojilerin birleştiği bir yaklaşım var.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here