ÖZKA LASTİK, TYREXPO’da İz Bıraktı

0
901

Zirai ve iş makinesi lastikleri sektöründe güçlü üretimiyle Türkiye’nin sanayi devleri arasında boy gösteren ÖZKA Lastik, Singapur’da düzenlenen Asya’nın en büyük lastik fuarı TyrExpo’da tüm dünyadan sektör temsilcileri ile bir araya geldi. 6000’in üzerinde katılımcının yer aldığı TyrExpo’da ÖZKA Lastik, trendleri yakından takip eden yenilikçi ürün gamı ile dikkatleri çekti.

Lastik sektörü alanında tüm dünyadan sektör temsilcilerini buluşturan ve uluslararası öneme sahip olan TyrExpo, 8-10 Mart tarihleri arasında Singapur’da gerçekleştirildi. Fiziksel olarak fuarda yerini alan yerli ve milli marka ÖZKA Lastik, geniş ürün gamına sahip zirai ve endüstriyel lastikleri ile tüm dünyadan ziyaretçilerini karşıladı. ÖZKA Lastik, fuarda global trendleri, dünyanın en hızlı büyüyen lastik pazarı olan Asya pazarını ve çevre pazarları yakından takip etti.

Traktör arka, traktör ön, biçerdöver, sulama, bahçe-tarla, römork, iş makinası, forklift, kamyonet-minibüs ve askeri lastik kategorilerinde konvansiyonel ve radyal lastik gruplarında geniş bir ürün yelpazesi sunan ÖZKA Lastik, onlarca global markanın rekabet ettiği Asya pazarında 12 Milyon Euro üzerinde ticaret hacmine sahip. Marka, 2023 sonunda bu pazar payını Afganistan, Kazakistan, Pakistan, Yeni Zelanda ve Gürcistan’da yapacağı yeni anlaşmalar ile büyütme hedefinde. Fuarda konu ile ilgili açıklama yapan ÖZKA Lastik İhracat ve Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Kanık, ‘Asya ve özellikle Güneydoğu Asya, dünyada en hızlı büyüyen lastik pazarı. Doğu Asya ise talep konusunda gelişmekte olan bir pazar. Dünyada tarımsal ürün çeşitliliği ve tarımsal arazilerin özellikle organik tarıma elverişliliği açısından önemli bir potansiyel olan Asya pazarında geniş ürün gamımızla yer alıyoruz. Bölgede ürün gamı olarak konvansiyonel tarım lastiklerimiz öne çıkıyor. Önümüzdeki süreçte bu bölgede talebin daha da artacağına öngörerek Asya pazarına yönelik hedeflerimizi güncelliyoruz.’ dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here