Covid-19 Salgını Avrupa OEM ve Yenileme Lastik Pazarlarında Büyük Düşüşe Neden Oluyor

0
4448

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği (ETRMA), üyelerinin 2020 yılının ilk çeyreğinde Avrupa lastik satışlarını yayınladı. Rakamlar, Covid-19 salgınının etkisini gösteriyor . 2019 yılı ilk çeyreğine  göre 2020 ilk üç ay  yenileme pazarı lastik satışlarında  önemli bir yavaşlama gözleniyor.

ETRMA, yenilme pazarı satış ve servis kanallarında krizin etkisini azaltmak için Avrupa genelinde  ve üyelerinin yer aldığı ülkelerin ulusal yönetimlerince  alınacak önlemlerin,desteklerin ciddi katkılar sağlayacağı,lastik sektörünc memnuniyetle karşılanacağını belirtiyor, yenileme pazarlarının tekrar canlandırılması için gereken destek ve tedbirlerin alınmasını talep ediyor. Yenileme pazarı ticari faaliyetlerin başarılı bir şekilde yeniden başlatılmasını teşvik etmek için ek planlar bekliyor..

Covid-19’un patlak vermesi Avrupa’ya yayıldığı, yaşamı durmaya zorladığı için tüm kategorilerdeki lastik satışları büyük ölçüde düştü. Sektör, 2019’un kapanış aylarına benzer koşullar altında 2020’de başladı. Ancak, koronavirüsün lastik endüstrisi üzerindeki erken etkisi, Şubat ayındaki rakamlarda, yani OE kamyon lastiklerinde keskin düşüşlerde  (-16% ila Şubat 2019) görülebilir. Pandeminin geniş kapsamlı yansımaları Mart rakamlarında belirginleşerek tüketici/binek lastikleri ve tarım lastiklerinde % -13 düşüş ve kamyon lastiklerinde % -6 düşüşe neden oldu. Mart 2020 ile Mart 2019 arasında karşılaştırıldığında, tüketici lastiklerinde % -26, kamyon ve tarım lastiklerinde % -15 düşüş görüyoruz .

Lastik satış ve değişimindeki büyük düşüş, kısmen lastik üreticilerinin çalışanlarının sağlığını ve refahını korumak ve hükümet yönergelerine uymak için aldığı kapsamlı önlemlerden kaynaklanmaktadır. Bu, neredeyse tüm üye şirketlerin Avrupa üretim tesislerinin geçici olarak kapanmasına yol açmıştır. 7 Nisan itibariyle ETRMA, Avrupa’da: üretim kapasitesinin % 89’unun kapalı, işgücünün % 84’ünün etkilendiğini ve Ar-Ge personelinin % 10’unun faaliyetlerini sürdüremediğini tahmin ediyor. Avrupa lastik endüstrisinin üretim faaliyetlerine ne zaman devam edebileceği ve uluslararası tedarik zincirinin tekrar faaliyete geçeceği belirsiz. Buna ek olarak, Avrupa Birliği genelinde araç ve lastik alımlarını, sürüş davranışını ve kat edilen kilometreleri etkileyen ulusal kısıtlama ve yasaklama pandemi  önlemleri nedeniyle talepte önemli bir düşüş yaşanmaktadır.

ETRMA Genel Sekreteri Fazilet Cinaralp şunları söylüyor: “Hem operasyonel faaliyetlerin askıya alınması hem de talepteki keskin düşüşün sektörümüzün performansı üzerinde uzun süreli etkisi olacak. Bu, sektörümüzün karşılaştığı en büyük zorluk. ” ETRMA, bu benzeri görülmemiş krizin sonuçlarını hafifletmeye yardımcı olmak için Avrupa Komisyonu tarafından alınan önlemleri desteklemektedir. ETRMA, acil sağlık krizi sona erdiğinde, bu hayati Avrupa endüstrisindeki faaliyetlerin sorunsuz ve başarılı bir şekilde yeniden başlatılmasını teşvik eden programlar geliştirmek için AB kurumları ve ulusal hükümetlerle işbirliğini sürdürmeyi umuyor.

Fazilet Cinaralp, “Yakın gelecekte faaliyetlerimizi nasıl yeniden başlatabileceğimize dair karar vericilerle diyaloğumuzu sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. Bu arada lastik endüstrisi Covid-19 salgını ile mücadeleye katkıda bulunmaya devam edecek. “Avrupa lastik endüstrisi, elinden gelen her türlü yardımı sağlamaya hazır. Bazı ETRMA üyeleri farklı Üye Devletlerde cerrahi maskeler ve vantilatörler üretiyor ve küresel savaşta aktif bir rol oynamak için tüm cephelerde harekete geçmeye devam ediyor, ”diye devam ediyor Fazilet Cinaralp.

ETRMA Hakkında : Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği (ETRMA), AB’de yaklaşık 3700.000 kişiyi istihdam eden yaklaşık 4.400 şirketi temsil etmektedir. ETRMA’nın kurumsal üyelerinin küresel satışları, toplam küresel satışların% 70’ini temsil etmektedir ve sektördeki 10 dünya liderinden 7’si ETRMA Üyesidir1. 86 lastik üreten fabrika ve 16 Ar-Ge merkezi ile AB ve aday ülkeler arasında güçlü bir üretim ve araştırma varlığına sahibiz.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here