Hep Birlikte Üstesinden Geleceğiz

0
4580

LASTİK MAGAZİN olarak yaşanmakta olan Covid19 pandemi sürecinde sektörümüzün her kesimine moral, motivasyon, bilgi ve tecrübe  aktarımlarıyla iletişimde kalmak için sektörümüzün yönetici ve yönlendirici isimlerinin görüşlerini paylaşıyoruz. 

Hep Birlikte Üstesinden Geleceğiz                                                                              Uğur Gönnetlioğlu – Lastik Borsası

Global olarak içinden geçtiğimiz bu zor dönemde, tüm dünyayı majör olarak etkileyen ve uzun bir süre daha etkili olacağı öngörülen Covid-19, eğitimden çalışma hayatına, sosyal yaşamdan alışverişe kadar hayatımızın her alanında radikal değişikliklere sebep olmuş durumda. Bireysel yaşamlarımızın kısıtlandığı ve değiştiği mevcut düzende, Lastik Borsası markası olarak yeni süreçlere hızlı entegre olmaya ve operasyonlarımızı devam ettirmeye çalışırken, bir yandan da tüketici beklentilerini doğru anlayıp, ayak uydurmaya çalışıyoruz. Alışılagelmiş doğrularla hareket etmek bir işe yaramayacağı için bizim gibi durumu daha doğru ve hızlı değerlendirebilen ve yeni gelişen e-ticaret markaları, müşteriler gözünde kazanan olarak yollarına devam edeceklerdir. Lastik Borsası olarak müşterilerimizle sürekli kontakta kalıyor, iletişimimizde her daim pozitif olduğumuzu vurgulayıp, durumun ciddiyetini algıladığımızı ve buna göre çalışma stratejileri geliştirdiğimizi gösteriyoruz.

Bu dönemde en çok dikkat ettiğimiz konu ise satış odağından çıkıp mevcut ihtiyaca yönelik aksiyonlar ve değer önerisi sunuyoruz. Markamıza zarar verecek ve müşterilerimizi böyle bir dönemde fazla harcatacak tüm tutumlardan uzak duruyoruz. Müşterilerimizi iyi dinleme, ulaşılabilir olma, güven verme konularına özen gösteriyoruz.

İletişim yapacağımız mecraları seçerken de yeni alışkanlıkları dikkate alıyoruz. Özellikle TV izlenmelerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ciddi anlamda artışta olduğunu gözlemliyoruz ve yılsonuna doğru bizler de Lastik Borsası olarak TV reklamı vermeyi kurguluyoruz. Şu an için dijital kanallar, sosyal medya platformları, yükselen trendler, podcastler gibi tüm mecraları en ince ayrıntısına kadar takip edip bütçemiz dahilinde aksiyon alıyoruz. Lastikborsasi.com olarak ürün çeşitliliğini, güvenli alışveriş imkanı ve hızlı teslimat kriterleri ile geliştiriyor ve tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en kolay şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Ürün çeşitliliği kapsamında; 2020 yılının hemen başında madeni yağ kategorimizi sistemimize entegre ettik, akabinde otomotiv endüstrisinin ana kalemlerini sırasıyla sistemimize dahil etmeye odaklanacağız. Çünkü artık biliyoruz ki ONLINE alışveriş alternatif bir ticaret kanalı değil, yeni dönemde direkt ihtiyaç olan bir kanaldır. Biz de online yetkinliklerimizi artırma yönünde sürekli çalışmalar yaparak sadece bugün değil, gelecek yıllarda ki güçlü e-ticaret şirketleri arasına girmeyi hedefliyoruz.

Salgın sürecinde kendi içimizde gözlemlediğimiz ve yaptığımız uygulamalar; 1. Dijitalleşme yetkinliklerimizi ve kapasitemizi arttırdık. 2. Agresif indirimleri vurgulamak yerine müşterilerin ihtiyaçlarına odaklandık. 3. Teslimat hızlarımızı ve hijyen önceliğimizi geliştirdik. Binlerce iş ortağımız, operasyon ve satış ekiplerimiz, kargo şirketleri ve çalışanlarıyla beraber her gün onlarca ürünü hijyen kurallarına uygun şekilde müşterilerimize ulaştırıyoruz. Lastik Borsası olarak bu sorumlulukla, ilk andan itibaren Sağlık Bakanlığımızın sunduğu bilgiler ışığında gerekli tüm hijyen, sağlık ve güvenlik önlemlerini aldık. Operasyondaki yoğunluğumuzu azaltacak şekilde çalışma düzenimizi değiştirdik. Ekibimizdeki arkadaşlarımıza yeterli sayıda maske ve eldiven dağıtıyoruz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere evde ​kalmamızı​ sağlayan kahramanlarımıza, iş ortaklarımıza, depo, operasyon ve kargo çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyor, onları içtenlikle alkışlıyoruz.

Değer bilen, değer yaratan, iyi olma çabasını takdir eden sorumluluk alan ekipler var ederler. Bu bağlamda bizlere sorumluluk alma duygusu ve saygılı bir işyeri ortamı sağladıkları için şirket üst yönetim kurulumuza teşekkürü bir borç biliyoruz. Saygı duyulan çalışanlar işlerinden daha memnun olurlar, strese daha dirençli olurlar, ekip arkadaşlarıyla daha fazla işbirliği yaparlar, daha yaratıcı performans gösterirler ve şirketler için en büyük kazanç haline gelirler.

Uğur Gönnetlioğlu – Lastik Borsası

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here