HANKOOK, Volkswagen’in elektrikli SUV’unu Ventus S1 EVO3 EV lastikleriyle donatıyor

0
3112

                                                                                                                           Hankook elektrikli ulaşım sektöründeki orijinal ekipman iş kolunu genişletiyor Pazar lansmanının ardından lastik üreticisi, Volkswagen’in ilk tam elektrikli SUV’u olan ID.4’ü elektrikli otomobiller için özel olarak geliştirilen Ventus S1 evo 3 ev lastikleriyle donatacak. Bu lastiğin azaltılmış yuvarlanma direnci, aracın kat ettiği mesafeyi korurken hafif ancak oldukça sağlam olan çift katmanlı iskelet yapısı Volkswagen’in yeni ve sportif çok yönlü aracının ağırlığını güvenli bir şekilde taşıyor ve aracın dinamik özelliklerini destekliyor. Hankook Ventus S1 evo 3 ev lastiğinin bir prototipi, yeni ID.4’ün temel alındığı VW’nin ID. Crozz çalışmalarında halihazırda kullanıldı.

Hankook, Volkswagen’in ilk e-SUV’u olan ID.4’e lastik tedarik edebilmek için elektrik araç lastiklerindeki orijinal ekipman iş kolunu genişletiyor. Bu yeni sürüş teknolojisinin gereksinimlerini karşılayabilmek için ID.4, elektrikli otomobiller için özel olarak geliştirilen Ventus S1 evo 3 ev lastikleriyle donatılacak. Ekipman değişikliklerine bağlı olarak 18 – 21 inç ebat aralığındaki lastikler kısmen Hankook’un SEALGUARD® delinmeye karşı koruma teknolojisi ile donatılmıştır. Aynı zamanda 20 ve 21 inç ebatlarındaki orijinal ekipman lastiklerinde de sunulmaktadır: ID.4’ün çift motorlu kardeş lastiği VW ID.4 GTX. ID kadar sürdürülebilir, GTI kadar sportif, SUV kadar konforlu.

Hankook Tire Avrupa Başkanı Sanghoon Lee şöyle diyor: “VW’nin çeşitli elektrikli araçlarının prototiplerinde zaten Hankook lastikleri kullanılıyordu. ID.4 lastikleri sayesinde uzun süreli global orijinal ekipman partnerimiz olan Volkswagen ile birlikte alternatif sürüş sistemleri portföyümüzü daha da genişletmenin ve desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yeni lastikle sürdürülebilir mobiliteye önemli bir ek katkı yapmak istiyoruz.”

Azaltılmış yuvarlanma direnci, daha düşük ağırlık ve daha yüksek yük taşıma kapasitesi: akü performansını ve kat edilen mesafeyi artırırken aynı zamanda konsepte ilişkin yüksek araç ağırlığını desteklemeye yarayan elektrikli araç lastiklerinin olmazsa olmaz özellikleri. Bu özel gereksinimleri karşılayabilmek için Hankook mühendisleri EV Lastikleri Ventus S1 evo 3 ev lastiğini özel olarak geliştirilmiş yüksek performanslı fiberden yapılan çift katmanlı bir iskeletle donattı. Bu iskelet, ebadına kıyasla oldukça yüksek bir stabilite ve düşük dara ağırlığı sunuyor. Bir diğer önemli husus da Ventus S1 evo 3 ev’in sırt bileşeni. Sırt bölümü kuru ve ıslak koşullarda mükemmel yol tutuşu için çok yüksek sürüş torku kullanan elektrikli araçların ihtiyaçlarına göre uyarlandı ve yuvarlanma direnci optimum hale getirildi. 20 inç’lik ebatlarda, düşürülen yanak yüksekliği nedeniyle topuk bölgesinde çelik bazlı ek bir destek de kullanıldı ve bu sayede yanak sertliği daha da artırıldı. Bu özellik, lastiğin janta tam oturmasını sağlamanın yanı sıra oldukça sportif ve keskin bir direksiyon tepkisini mümkün kılıyor.

VW ID.21’e özel 19, 20 ve 21 inç’lik Hankook ebatlarında uygulanan Hankook SEALGUARD® kapatma teknolojisi, lastiğin sırt bölgesinde oluşan 5 mm çapına kadarki delikleri otomatik olarak kapatıyor. SEALGUARD® çivi deliği gibi istenmeyen durumlarda dahi yolculuğun sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi ve lastiği değiştirmeye gerek kalmaması avantajını sunuyor. Bu nedenle SEALGUARD® takılı araçlarda artık yedek lastiğe gerek kalmıyor ve bagajda fazladan yer açılıyor, araç ağırlığı korunuyor ve yol kenarında tehlikeli olabilecek lastik değişimleri ortadan kalkıyor.  Hankook’un SEALGUARD® teknolojisine sahip olan lastikler, temel yapıları SEALGUARD® olmayan lastiklerden farklı olmadığı için sağladıkları emniyet avantajlarının yanı sıra her zamanki konforu sunmaya da devam ediyor.

Birçok lider araç üreticisi elektrikli ve hibrit modellerinde Hankook EV lastiklerini standart bir ekipman olarak halihazırda kullanıyor çünkü Hankook araştırma ve geliştirmeye sürekli olarak yatırım yaptığı gibi mobilite endüstrisindeki değişimlere de iyi hazırlanıyor. Sürdürülebilirlik lastik üreticisi için önemli bir husus. Örneğin Grup, dünyaca ünlü Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI World) beş yıl üst üste listelenen tek Asyalı şirket oldu ve küresel ölçekte gösterdiği sürekli kararlılık sebebiyle geçen yıl prestijli EcoVadis Platin Ödülü’ne layık görüldü. Şirketin ayrıca yakın bir zaman önce 2022/23 sezonundan itibaren “ABB FIA Formula E World Series”in yeni ve tek lastik tedarikçisi ve teknik partneri olacağı onaylandı. Hankook bu yarışlarda araçlara yüksek ölçüde sürdürülebilir ve enerji tasarruflu motor sporları lastikleri tedarik edecek.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here