Hankook, Sanal Motor Sporlarına Giriyor

0
4016
Lastik_Magazin_Hankook_DTM_Esports_Classic_Challenge

DTM, uzun yıllardır tek lastik ortağı olan Hankook ile birlikte kısa bir süre için Esports Classic Challenge kapsamında asfalttan ekranlara geçiş yapıyor.

RaceRoom platformunda gerçekleşecek bu yeni yarış serisinde DTM sürücüleri, tutkulu simülasyon yarışçılarıyla doğrudan sanal bir rekabete girecekler. Takip eden dört Pazar günü boyunca saat 15:00’te (TSI) tüm sürücüler heyecan verici canlı yayınlarla kozlarını paylaşacak. Sanal yarışlar DTM ve RaceRoom kanallarından yayınlanacak. DTM ile olan özel ortaklığının onuncu yılına giren Hankook, yarış pistlerinde ve araçlarında kapsamlı bir şekilde yer alacak.
Lastik_Magazin_Hankook_DTM
, Mercedes HWA AG )

Nefes kesen bir motor sporu serisi, yüksek hız ve DTM otomobillerinde kullanılan en iyi yarış lastikleri; DTM yarışları dendiğinde akıllara ilk bunlar gelmekte. Premium lastik üreticisi Hankook artık sanal motor sporları dünyasına da giriyor ve DTM ile birlikte DTM Esports Classic Challenge serisinde kurucu ortak oluyor. Yeni yarış serisi, aktif ve eski 15 DTM ve DTM Trophy sürücüsünün yanı sıra, sanal yarış ekranlarının ünlü fenomenlerini ve her biri RaceRoom topluluğundan olan beş katılımcıyı bir araya getiriyor. Katılımcılar, ilk yarış için 27 Nisan tarihinde düzenlenen eleme turunda kendilerini ispatlayan en hızlı 100 yarışçı arasından seçildi. Uluslararası motor sporlarında alışılageldiği üzere yarışlar ingilizce olarak profesyonel yorumcular tarafından anlatılacak.

Lastik_Magazin_DTM_esports

Hankook Avrupa Motor Sporları Direktörü Manfred Saandbichler yeni yarış serisiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Uzun süredir DTM ortağı olan bizler için geçtiğimiz bu zorlu dönemde ortaklığımızı ve başarılı işbirliğimizi DTM Esports Classic Challenge ile ileriye taşımak mantıklı bir adımdı. Motor sporları ve adil rekabet ruhu belirli bir platforma bağlı olmadığından, DTM’in lastik ortağı olarak, gerçek dünyadan sanal ortama aktarılması gereken uzmanlığı da sağlıyoruz. Bu bağlamda E- Sports Classic Challenge’da bir motor sporları markası olarak yer almaktan son derece memnunuz.”.

Pazar günü yarışları, 1992 sezonunun klasik otomobillerinden 2016 sezonunun daha modern modellerine kadar farklı DTM dönemlerinden otomobillerle gerçekleşecek. Bir saatlik yarışlar, her birinde iki eleme turu ve iki yarış olacak şekilde bölünecek ve tıpkı gerçek hayattaki profesyonel yarışlarda olduğu gibi uzman röportajları ve yarış sonrası analizler ile zenginleştirilecek. RaceRoom simülasyonunda, her viraj, asfaltın her karışı ve farklı aydınlatma koşulları endüstrinin en iyi pist tasarımcıları tarafından ayrıntılara büyük özen gösterilerek canlandırıldı. Ve elbette Nürburgring, Monza, Zolder, Spa Francorchamps veya Brands Hatch gibi efsanevi pistlere de yer verildi.

 

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here