HANKOOK Yeni Test Merkezinin Resmi Açılışı Gerçekleşti

0
1837

Hankook, uzun yıllardır kesintisiz bir şekilde araştırma ve geliştirmeye ve test kapasitelerinin arttırılmasına yatırım yapmaktadır. Finlandiya, Ivalo’daki Technotrac kış lastiği test sahasına ve 2021 sonunda Hankook Nürburgring atölyesinin açılışına ek olarak, İspanya’daki Applus+ arazisinde Idiada’da yeni inşa edilen Hankook test merkezinin resmi açılışı da yapıldı. Yeni atölye, son birkaç yılda istikrarlı bir şekilde artan test ve geliştirme gereksinimleri nedeniyle daha önce sahada ayrı ayrı yerlerde bulunan tüm alanlara artık tek çatı altında ev sahipliği yapmaktadır.

Seçkin lastik üreticisinin yeni Hankook test merkezinin geçen yaz faaliyete geçmesinden sonra, resmi anahtar teslimi kısa süre önce Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Klaus Krause’nin huzurunda gerçekleştirilmiştir. Seçkin lastik üreticisi Hankook, 16 yıldan fazla süredir Applus+ ile başarılı bir ortaklık yürütmektedir. Şirketin yeni atölyesi, bu firmanın Barselona’dan yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan arazisinde yer almaktadır. Sonuçların kaydedilmesinden, depolama ve nakliye işlemlerine kadar en modern, otomatikleştirilmiş ve tamamen kağıtsız test lojistiği ile donatılmıştır. Hannover’deki Hankook Avrupa Teknik Merkezi’ne (ETC) bağlı yaklaşık 20 kişilik tesis içi ekip, aynı zamanda modern ofislerine, salonlarına ve sosyal alanlarına da erişebiliyor.

Hannover’deki Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezinin Başkanı Klaus Krause “Geçen yaz yeni test merkezinin faaliyete geçmesinden sonra, pandemi nedeniyle küçük çaplı da olsa, resmi anahtar teslim töreni de yapıldığı için çok mutluyuz. Yeni atölyemizin son teknoloji ürünü ekipmanları, optimum koşulları ve hizmetleri sağlamanın yanı sıra, geliştirme çalışmalarının önemli bir parçası olan lastik testlerini daha da verimli bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlıyor” şeklinde ifade ediyor.

REKLAM

Avrupa’daki test ve geliştirme lokasyonlarındaki kapsamlı yatırımları sayesinde Hankook günümüzde Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche ve VW gibi çok sayıda seçkin otomobil üreticisi için aranan bir orijinal ekipman ortağı haline gelmiştir. ETC, 1997 yılında açıldığından beri, şirket bu alandaki kapasitelerini sürekli olarak arttırmaktadır. Macaristan’daki son teknoloji üretim ve kapalı alan test tesisleri, Finlandiya’daki kış lastikleri için Avrupa test sahası, Almanya’daki ETC ve yeni açılan Nürburgring atölyesi ve ayrıca İspanya’daki test merkezi ile Hankook, lastik geliştirme ve üretme çalışmalarını bütünsel anlamda gerçekleştirmektedir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here