HANKOOK Lastikleri , Otomotiv Basın Kuruluşları Testlerinde Göz Doldurdu

0
2174
Hankook Lastikleri, ünlü bağımsız otomotiv basın kuruluşları tarafından gerçekleştirilen yaz lastiği testlerinde göz doldurdu
Auto Bild Allrad’da test kazananı lastik üreticisi Hankook oldu
Ventus S1 evo 3 SUV ve yeni Ventus Prime 4 ile Auto Bild tarafından iki kez “Örnek niteliğinde” ünvanı aldı
Ventus S1 evo 3 ve Ventus S1 evo Z, auto motor und sport dergisinde “çok iyi” ve sport auto dergisinde “iyi” olarak değerlendirildi

Premium lastik üreticisi Hankook, çok sayıda profesyonel Avrupa basın kuruluşunun yakın zamanda yayınlanan bağımsız yaz lastiği testlerini Ventus ürün ailesi ile etkilemeyi başardı. Ventus S1 evo 3 SUV test edilen 18 inç ebatında  “Test kazananı” olmakla beraber Auto Bild Allrad’da da “Örnek” kabul edildi. Ürünlerin değerlendirilmesinde “Arazi ve asfaltta en iyi performans” özellikleri baz alındı (Auto Bild Allrad, 4/2022). UHP (Ultra Yüksek Performans) amiral gemisinin SUV versiyonu, asfalt yol dışında da iyi bir tercih olduğunu kanıtladı: “stabilize ve çamurlu arazide mükemmel çekiş” (4/2022).

Hankook Tire Europe Başkanı Sanghoon Lee “Şirketimiz dünya çapında yenilikçi ve geleceğe odaklanmış lastik gelişmelerini temsil ediyor. Ventus ailesinin ürünleri için çok sayıda farklı Avrupa basın kuruluşundan alınan ödüller hepimizi mutlu ediyor. Sonuçlar bir kez daha gösteriyor ki, Hankook Lastikleri müşterilerimiz için doğru tercihtir.” diyerek, gösterilen başarı hakkında yorumunu paylaştı.

Ventus S1 evo 3 ve Ventus S1 evo 3 SUV, diğer özelliklerinin yanı sıra güçlendirilmiş yanak ve topuk yapısı ile sportif ve dinamik bir sürüş performansı sağlıyor; direksiyon hassasiyetini aracın tüm performansına yansıtıyor. Islak zeminde yol tutuş, sürüş ve direksiyon hakimiyeti özellikle vurgulanıyor. Çok sayıda tanınmış otomobil üreticisi bu lastiği en üst modellerinde orijinal ekipman olarak tercih ediyor. auto motor und sport, “ıslak zeminlerde gösterdiği çok kısa frenleme mesafeleri, virajlarda güvenli ve tutarlı davranış” ve “ani kaçış manevralarında güvenli” şeklinde belirterek, lastiğin özelliklerini tasdik etti. (auto motor und sport, 3/2022)

Başarılı selefi Ventus Prime 3 ile karşılaştırıldığında, yeni Ventus Prime 4, hemen hemen tüm alanlarda daha geliştirilmiş özellikleriyle öne çıkıyor. Premium üreticinin yeni yüksek performanslı neslinin yol tutuşu ve yuvarlanma direnci daha fazla optimize edildi. Hankook mühendisleri önceki model Ventus Prime 3’e kıyasla kilometre performansını beşte bir oranında artırmayı başardı. Bunun anahtarı ise “High Technology Compound Teknolojisi” oldu. Auto Bild, yaz lastiği testinde Ventus Prime 4’ü “kuru ve ıslak yollarda mükemmel yol tutuşu, ıslak ve kuru zeminde kısa frenleme mesafeleri sağlayan marka” ve “iyi kilometre performansı” ile tanımlıyor. (Auto Bild, 10 Mart 2022)

Ultra Ultra Yüksek Performans lastiği Ventus S1 evo Z, şirketin son teknoloji portföyünde yeni bir dönemi işaret ediyor. Lateral destek ve ekstra yol tutuşa ihtiyaç duyan süper spor otomobiller için geliştirilen Ventus S1 evo Z, güvenlik ve dayanıklılık konularında da ödün vermiyor. Ürün BMW X3 M, BMW X4 M, Porsche Panamera ve sınırlı sayıda üretilen Mini John Cooper Works GP için hali hazırda orijinal ekipman olarak kullanılıyor. Hankook, bu lastiklerde silika ile zenginleştirilip, geliştirilmiş bir bileşen kullanıyor ve vulkanizasyon işlemini, düşük sıcaklıklarda oldukça hassas bir şekilde gerçekleştiriyor. Sport Auto, ürünü “dinamik sportif” olarak tanımlıyor. Bu tanımın ötesinde de “Islak zeminde kaymayı engelleyen önlemler sayesinde, ıslak zeminlerde yol almayı oldukça güvenli kılıyor” şeklinde ürün yorumunu yapıyor. (sport auto, 4/2022)

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here