BKT, İstanbul’da Genç Basketbolcuların Hayallerini Gerçekleştiriyor

0
1929

 İstanbul’daki bir devlet okulunun yenilenmesine katkıda bulunan Euroleague Basketball’un Premium Ortağı BKT Hintli çok uluslu şirketten başka bir etkili hareket.

BKT’nin uluslararası spor dünyasına olan bağlılığı iyi bilinmektedir. Şimdiye kadar, markayı en popüler sporların oyun sahalarında görmeye alıştık: futbol, basketbol, kriket, ragbi. Bu; İspanyol LaLiga, Fransız Ligue 2 BKT, İtalyan Serie BKT, KFC Big Bash League ile Avustralya kriketi ve Monster Jam’in tüm taraftarlarının evlerine BKT’yi getiren fark yaratan bir stratejidir.

Spor sponsorlukları, kapsamlı olarak ve küresel anlamda topluma damgasını vurmak isteyen BKT için iş dünyasının ötesine geçiyor. En önemli spor pistlerine ve şampiyonalarına ortak olma seçimi, sergilenen yetenek veya sonuç fark etmeksizin aslında bundan çok daha fazlasını paylaşmak anlamına geliyor.

Bugün BKT, sporun olumlu değerlerini paylaşmak yoluyla, Türkiye’deki bir KSS (Kurumsal Sosyal Sorumluluk) projesiyle başlayarak küçük bir dayanışma örneğini desteklemek istedi.

Bugünden itibaren, Euroleague Basketball’un kurumsal sorumluluk programı One Team ve BKT’nin ortak projesi sayesinde, İstanbul’un Asya yakasındaki bir devlet okulu olan TEB Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, tamamen restore edilmiş ve yenilenmiş iki alanda sporlarını yapabilecekler. Okulun yeniden yapılandırılması iki ana alanı içeriyordu: kapalı spor salonu ve sadece öğrenciler tarafından değil, aynı zamanda okul saatleri dışında yerel halk tarafından da kullanılmakta olan açık basketbol sahası.

Yenileme sürecini toplum için daha kapsayıcı ve anlamlı hale getirmek üzere öğrenciler ve aileleri, okul veya mahalle topluluğunun katkıda bulunabileceği gönüllü günler düzenleyerek yenilemeye dahil oldular.

“Spor sevgisinin gelişmesine yardımcı olabileceğimizi bilmekten mutluluk duyuyorum – diyor BKT Avrupa Genel Müdürü Lucia Salmaso. BKT, sponsor rolünün ötesine geçmek istiyor; asıl amaç bir iz bırakmak, faaliyet gösterdiğimiz topluluklara yardım etmek ve katma değer sağlamak. İstanbul’daki devlet okulu için yaptığımız ve İtalya’da Fattore Campo projesiyle yapmakta olduğumuz gibi, paylaşım ve kapsayıcılık ruhuyla, spordan daha iyi keyif almak adına topluluklara yeniden geliştirilen veya yeni spor alanları sağlamaya yardımcı olan projeleri teşvik etmek için somut girişimlerde bulunmak istiyoruz. Spor tutkudur, aynı zamanda takım ruhu ve rakibinize saygı gibi olumlu ve yapıcı değerleri iletmek için bir araçtır. Buna gerçekten inanıyoruz!

TEB Ataşehir Anadolu Lisesi’ndeki spor salonu nihayet erişilebilir ve yeni olacak, böylece gençler sadece sporun sunabileceği özel karşılamayı bulabilecekler.” 

REKLAM

Euroleague Basketball Sürdürülebilirlik ve Kalkınma Projeleri Yöneticisi Abigail Martin şunları söyledi: “BKT ile ortaklığımız sayesinde yenilediğimiz, Türk Hava Yolları tarafından desteklenen ve bu vesileyle kulübümüz Fenerbahçe İstanbul ve One Team projesi ile temsil edilen bu muhteşem spor tesislerinin açılışını yapabilmek büyük bir onurdu. Spor salonu ve basketbol sahası, TEB Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin günlük yaşamlarına olumlu bir değişiklik getirecektir ve bunlar, One Team’in onuncu yılını kutlamanın bir diğer mükemmel yoludur.” 

BKT, 2018’den beri sporda tutarlı bir yatırım stratejisi benimsemiştir ve marka bilinirliği, sporu her zaman seven sahiplerinin ve uluslararası bir iş ortakları ekibinin bağlılığının bir sonucu olarak sürekli artmaktadır.

“Çocuklar spor yoluyla büyürse sporun değerleri de artar – şeklinde sonlandırıyor Salmaso. “Bu nedenle, tüm dünya bundan faydalanacaktır.”

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here