Hankook, Elektrikli Volkswagen ID.Buzz’ı Ventus S1 evo 3 EV ile Donatıyor

0
1217
  • Volkswagen “Bulli”nin yeniden yorumlanmış hali ID. Buzz ve hafif ticari araç versiyonu “Cargo”, özel yapım birinci sınıf Hankook lastikleri ile donatılıyor.
  • 18 ve 21 inç ebatları, mükemmel konfor, yüksek verimlilik ve örnek yol tutuşu ile öne çıkıyor.
  • Yüksek yük kapasiteli (HL) 21 inçlik üst versiyon, konfordan ödün vermeden aynı hava basıncıyla XL’den daha yüksek bir yük kapasitesi sunuyor.

Volkswagen, ikonik “Bulli”yi örnek alan ID. Buzz, elektrik çağı için trend belirleyici olarak gösterildi. Mükemmel bir genel sonuç için Wolfsburg’lu otomobil üreticisi de Hankook’un birinci sınıf lastiklerine güveniyor ve tercihini elektrikli araçların özel ihtiyaçları için geliştirilmiş olan Ventus S1 evo 3 ev’den yana kullanıyor. Buzz Cargo için yalnızca 18 inçlik temel ölçüler sunulurken, elektrikli otobüs ID. Buzz’a 21 inç ebatında da ulaşılabilir. Bu kombinasyonda, “HL” yük endeksi tanımlamasına sahip ilk Hankook premium binek otomobil lastiğinin prömiyeri yapıldı. Geliştirme aşaması yaklaşık iki buçuk yıl süren lastiğin özel zorluklardan biri, VW ID.Buzz’ın taşıyabileceği oldukça yüksek olan toplam ağırlığının binek otomobil seviyesinde mükemmelleştirilmiş sürüş dinamiği ile bir araya getirilmesiydi.

“Hankook ve Volkswagen uzun yıllardır başarılı bir şekilde birlikte çalışıyor. VW ID.Buzz için lastikler geliştirmek, bu işbirliğinin bir diğer önemli özelliğidir. Hankook Tire Europe Başkanı Sanghoon Lee düşüncelerini, “Dünya çapında popüler olan orijinal ‘Bulli’yi anımsatan bu aracın fabrikadan Hankook lastikleriyle çıkması bizi gururlandırıyor” şeklinde ifade etti.

Yuvarlanma direnci, ağırlık, yük kapasitesi ve konfor açısından örnek niteliğinde

Hankook, ID.Buzz ürün ailesini,  örnek teşkil eden ve çok yönlü niteliklere sahip Ventus S1 evo 3 ev lastikler ile donatıyor. Elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış birinci sınıf lastik, ortalamanın üzerindeki sürüş torkunu güvenle yola aktarıyor.  Bu da, hafif ticari araç ağırlığına rağmen bir binek otomobilin sürüş dinamiklerine sahip olan yeni Volkswagen ID.Buzz için vazgeçilmez bir özellik.

Birinci sınıf lastik ayrıca, mükemmel stabilite ile öne çıkıyor. Ventus S1 evo 3 ev’nin sağlam lastik gövdesinin temeli, stabilite ve düşük ağırlığı mükemmel bir şekilde birleştiren, özel olarak geliştirilmiş yüksek performanslı elyaftan yapılmış çift katmanlı karkastır. Bu sayede Ventus S1 evo 3 ev, boyutuna göre nispeten daha hafiftir. Buna, mükemmel ses konforu sağlayan, itinayla koordine edilmiş profil tasarımının avantajları da ekleniyor. Sonuç olarak, elektrikli araçlarda zaten düşük olan gürültü emisyonları daha da azalıyor.

Ventus S1 evo 3 ev’nin diğer bir özelliği, yüksek sürüş torkları için özel olarak tasarlanan lastik sırtı bileşiminin sonucu olan yüksek aşınma direncidir. Yuvarlanma direnci bakımından da teknik özellikleri örnek teşkil edecek şekilde karşılıyor. B sınıfı etiketine sahip bir lastiğe kıyasla A sınıf etiketli lastik, şarj başına 30 kilometreye kadar daha uzun bir menzile ulaşabiliyor.

21 inç ebatındaki VW ID.Buzz’ın azaltılmış kanat yüksekliği nedeniyle Buzz, kordon bölgesinde daha da yüksek bir yan duvar sertliğine katkıda bulunan çelik bazlı ek bir takviye kullanır. Bu sayede direksiyondan oldukça dinamik ve doğrudan geri bildirim sağlanır. 21 inçlik versiyonun ayırt edici bir özelliği, aynı zamanda daha fazla menzile katkıda bulunan jant koruma şeridinin aerodinamik olarak optimize edilmiş konturudur ve bu da daha fazla erişime katkıda bulunur.

HL imzalı ilk Hankook binek otomobil lastiği

Hankook, ID.Buzz için HL 235/45 R21 104T XL ve HL 265/40 R21 108T XL versiyonlarındaki Ventus S1 evo 3 ev ile, portföyünde ilk kez “HL” yük endeksi etiketine sahip binek otomobil lastiklerini tanıtıyor. Arka plan: Akülü en yeni nesil yüksek performanslı binek otomobiller ve SUV’ler, önemli ölçüde daha yüksek araç ağırlığı ile öne çıkıyor. Bu, aynı şişirme basıncıyla önemli ölçüde daha yüksek yük kapasitesine sahip lastikler gerektirir. Hankook’un Ventus S1 evo 3 ev modeli bu zorluğun üstesinden kolayca gelir, bu sayede VW ID. BUZZ, alçak ağırlık merkezinin sağladığı sürüş dinamiklerini kısıtlama olmaksızın yola aktarabiliyor.

Hannover’deki Hankook Avrupa Teknik Merkezi Başkanı Klaus Krause, düşüncelerini “Yüksek yük kapasiteli lastiğin geliştirilmesiyle Hankook, orijinal ekipman portföyünü daha da genişletiyor. Elektrikli transporter modellerinde büyük önem taşıyan daha yüksek araç ağırlığına göre uyarlanan lastik, VW ID. Buzz’ın sürüş özelliklerini en ideal şekilde destekliyor.” şeklinde ifade ediyor

21 inçlik model, yalnızca ID. BUZZ’un binek otomobil versiyonuna özeldir ve standart olarak Hankook SEALGUARD® delinme koruması teknolojisi ile donatılmıştır.

SEALGUARD® teknolojisi: rahat ve sorunsuz seyahatler

Bir başka konfor ve güvenlik özelliği olarak, VW ID. Buzz için 21 inçlik Ventus S1 evo 3 ev, lastik sırtında çapı beş milimetreye kadar olan delikleri otomatik olarak kapatan Hankook SEALGUARD® sızdırmazlık malzemesi ile donatılmıştır. SEALGUARD® teknolojisi, seyir halindeyken lastiğe çivi girdiğinde bile yolculuğa devam etmeye olanak sağlar. Bu sayede SEALGUARD® donanımına sahip araçlarda artık stepne veya arıza kiti taşınmasına gerek yoktur, bagajda daha fazla yer açılır, ağırlık azalır ve yol kenarında olası tehlikeli bir lastik değişiminden kaçınılabilir. Güvenlik avantajlarına ek olarak, Hankook’un SEALGUARD® teknolojili lastikleri, temel yapıları bakımından SEALGUARD® içermeyen lastiklerden farklı olmadığından, olağan konfor seviyesini korumaya devam ederler.

21 inçlik model, yalnızca ID. BUZZ’un binek otomobil versiyonuna özeldir ve standart olarak Hankook SEALGUARD® delinme koruması teknolojisi ile donatılmıştır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here