Michael Wellenzohn Yeni BORBET CEO’su Oldu

0
1065

Michael Wellenzohn, 1 Ocak 2023’te önde gelen hafif alaşım jant üreticilerinden biri olan BORBET’in CEO’su oldu.

Michael Wellenzohn, şirket tarihinde aileden olmayan ilk CEO’dur. 2019 yılından beri bu görevi yürütmekte olan aile üyesi Margot Borbet’nin yerine geçti. M.Borbet, BORBET Vakfı mütevelli heyeti olan denetleme kurulu başkanı olarak devam edecek.

Son olarak, yeni BORBET CEO’su Michael Wellenzohn dokuz yıl boyunca Deutz AG’nin yönetim kurulu üyesiydi ve bundan önce 18 yıl ThyssenKrupp Presta Steering’de genel müdürlük yaptı. Otomotiv ve makine mühendisliği sektörlerinde uzun yıllara dayanan uluslararası deneyime sahiptir. Ayrıca bir buçuk yıldır BORBET Vakfı mütevelli heyeti üyeliği yapmaktadır.

Michael Wellenzohn: “Yeni görevimi ve şirket sahibi ailenin bana duyduğu güveni dört gözle bekliyorum. Birlikte bu zorlu zamanlarda şirketi gelecek için en uygun şekilde uyumlu hale getireceğiz. BORBET dünya çapında zorlu bir rekabetle karşı karşıya. Çalışanlarımız, önümüzde olan görevlerin üstesinden geleceğiz. Çevikliğimiz, esnekliğimiz ve ürünlerimizin olağanüstü kalitesi başarının önemli direkleridir.”
BORBET Vakfı’nın mütevelli heyeti başkanı Margot Borbet: “Michael Wellenzohn şirketi zaten tanıyor ve sektördeki üst yönetimde yılların deneyimini getiriyor. BORBET iyi bir konuma sahip, rota belirlendi. Michael Wellenzohn devam edecek ve hızlanacak başlattığımız dönüşüm. İşbirliğimizi dört gözle bekliyorum.”
Yedi üretim tesisi ve 4.250 çalışanı ile BORBET, dünya çapında önde gelen hafif alaşım jant üreticilerinden biridir. Ana fabrika 1962’den beri Hallenberg-Hesborn/Hochsauerland bölgesinde bulunuyor. BORBET GmbH’nin denetim kurulu, başkanı Margot Borbet olan BORBET vakfıdır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here