Nokian Tyres, Artan Elektrikli Araçlar Yeni ELECTRIC FIT™ Sembolünü Sunuyor.

0
550

Nokian Tyres, artan sayıda elektrikli araç sürücüsünün arabaları için uygun lastikleri bulmasına yardımcı olmak için yeni ELECTRIC FIT™ sembolünü sunuyor.

Niş bir pazar olarak başlayan şey, her yıl satın alınan elektrikli araçların (EV) sayısı dünya çapında artmaya devam ettikçe, kitlelerin ilgisini çekmeye başladı. Genişleyen EV pazarıyla birlikte, lastik tasarımı da sürüşün elektrifikasyonundan etkilenir. Nokian Tyres, 10 yılı aşkın süredir elektrikli arabaları düşünerek lastikler tasarlıyor ve test ediyor. EV’ler için uyumluluğun kanıtı olarak Nokian Tyres, Nokian Tyres® markalı birinci sınıf lastikleri için yeni bir ELECTRIC FIT™ sembolünü kullanıma sunuyor.

Elektrikli araç sürücülerinin uyumlu lastikler bulmasına yardımcı olmak için Nokian Tyres, mevcut ve gelecekteki premium ürün portföyünün tamamı için yeni ELECTRIC FIT™ sembolünü sunuyor. Sembol, Nokian Tyres® lastiklerinin içten yanmalı motorlara ve elektrikli arabalara eşit şekilde takılabileceğini ve aracın güç aktarım mekanizmasından bağımsız olarak güvenli ve yüksek kaliteli ürün performansı sağlayabileceğini gösterir.

“Yıllardır ürünlerimizi elektrikli otomobil sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılayan uyumlu, birinci sınıf seçenekler olacak şekilde geliştirdik ve test ettik. Nokian Tyres Ürünler ve Yeniliklerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jukka Kasi, elektrikli araç pazarı hız kazanırken, yeni ELECTRIC FIT™ sembolü bu on yıllık çabaların kanıtı olarak hizmet ediyor” dedi.

Yeni ELECTRIC FIT™ sembolü, birinci sınıf lastik serisinin elektrikli araçlarla uyumlu olduğunu ve lastik profesyonellerinin ve tüketicilerin Nokian Tyres ürünlerini elektrikli otomobiller için yüksek kaliteli bir lastik teçhizatı olarak tanımlamasına yardımcı olmak için ilgili tüm kanallarda dağıtıldığını bildirmek için dünya çapında kullanılacaktır.

Hangi arabayı kullanırsanız kullanın güvenli sürüş

Elektrikli araçlara yönelik lastiklerin, akünün ekstra ağırlığı nedeniyle daha ağır yükleri taşıması gerekir. Ayrıca aracın yüksek tork gücüne anında yanıt vermeli ve her koşulda veya durumda güvenilir bir şekilde kontrol edilmelidir.
“Çıkış noktamız, hangi arabayı kullanırsanız kullanın tüm ürünlerimizin sürüşü güvenli hale getirmesidir. Test, lastik performansının elektrikli araçlarla sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini sağlamak için bir anahtar olmaya devam etti. Araçların değişen aktarma organları aslında odak noktamızı çok da değiştirmedi. Gelişen güvenliğe ek olarak, her zaman düşük yuvarlanma direnci, dayanıklılık ve üst düzeyde konfor gibi diğer lastik özelliklerini geliştirdik. Elektrikli arabalarda, bu özellikler sürücüler daha fazla farkına vardıkça daha da önemli hale geldi” diyor Kasi.

Tüm araç güç aktarma organlarına uygun yüksek kaliteli birinci sınıf ürünlere ek olarak, belirli Nokian Tyres özel EV lastikleri, Nokian Tyres SilentDrive® ses emme teknolojisine sahiptir ve elektrikli arabaların sessizliğiyle eşleşecek şekilde iç kabin gürültüsünü daha sessiz hale getirir. En zorlu elektrikli otomobil sürücüleri için en üst sıralarda yer alıyorlar.

Sürekli yenilik, EV’ler için kusursuz uyumu garanti eder

Nokian Tyres, 1934 yılında dünyanın ilk kış lastiğini icat etti. O günden bu yana şirket, her koşulda ve mevsimde ve tüm araçlarda daha güvenli sürüş için yenilikler yapıyor. EV’ler için araştırma ve geliştirme çalışmaları on yıldan uzun bir süre önce başladı.

“Elektrifikasyonun ilk günlerinden bu yana, Nokian Tyres lastiklerini ve lastik prototiplerini, değişen araçtan bağımsız olarak lastik performansı gelişimini ilerletmek için çok sayıda elektrikli araç işbirliğinde ve güçlü ve gelişmekte olan elektrikli araç üreticileriyle en zorlu koşullarda ve sürüş koşullarında test etti. aktarma organı,” diye devam ediyor Kasi.

Çığır açan Ar-Ge çalışmalarının bir sonucu olarak Nokian Tyres, özellikle elektrikli otomobiller için tasarlanmış dünyanın ilk kış lastiğini 2014 gibi erken bir tarihte piyasaya sürdü. yuvarlanma direnci. 2012’de, Tesla’nın Model S’yi piyasaya sürdüğü aynı yıl, Nokian Tyres elektrikli bir otomobille buz üzerinde en hızlı sürüş (252,09 km/s (156,64 mph)) dünya rekorunu elde etti. 2020 yılında şirket, elektrikli otomobiller için tasarlanmış dünyanın ilk çivili lastiğini piyasaya sürdü.
“Dünyanın en kuzeyindeki lastik şirketi olarak, yıl boyunca güvenli sürüş sağlamak her zaman motivasyonumuz olmuştur. Bu nedenle, ilk EV sürücülerinin kendilerine sunulan en gelişmiş, en güvenli kış lastiklerine sahip olmasını sağlamak istedik. Bizim için kış, sürekli, en büyük zorluktur ve kışın en zorlu ve hızla değişen biçimlerinde öğrendiklerimiz, tüm portföyün gelişimini ileriye taşıyor,” diyor Kasi.

Nokian Tyres’ın Ar-Ge’sinin test arabası portföyü, hızla gelişen otomobil teknolojisinin bir adım önünde olmak ve sürücülere eşit derecede gelişmiş lastikler sağlamak için sürekli olarak güncellenmektedir. Lastik endüstrisinin öncüleri olarak, çağın ilerisinde olmaya alışkınız ve otomotiv teknolojisi hızla ilerlerken, lastiklerimiz de aynı hızla ilerliyor

Yakında elektrikli arabalar sadece araba olacak

İlk elektrikli araçlar, teknoloji meraklıları ve otomobil uzmanları tarafından satın alındı, ancak elektrikli araçlar daha yaygın hale geldikçe, artan sayıda tüketici bu araçlara ilgi duyuyor. Yerleşik birçok otomobil markası, özellikle de yalnızca EV’lere ayrılmış otomobil markalarının büyümesinin ortasında, içten yanmalı motorlara bir alternatif olarak EV’lere daha fazla odaklanıyor.

“Yakında satılan yeni arabaların çoğu elektrikli olacak. Elektrikli arabaları elektrikli araba olarak belirtmekten yola çıkıyoruz. Onlar için alternatifimiz olmadığında, yine sadece araba oluyorlar. Norveç, satılan yeni arabaların yüzde 80’inden fazlasının zaten elektrikli olmasıyla bu gelişmenin harika bir örneği. Norveçli elektrikli otomobil sürücüleri, birinci sınıf lastik portföyümüz için yıllardır güçlü bir müşteri memnuniyeti göstermiştir. Bu, tamamen Electric Fit™ olduğumuzu ve dünyanın geri kalanı Norveç’i yakaladığında hazır olduğumuzu gösteriyor” diyor Kasi.

Geleceğin lastikleri daha da sürdürülebilir olacak

Elektrikli araçlar genellikle sürüşten kaynaklanan CO2 emisyonlarını düşürme ve küresel ısınmanın etkilerini hafifletme çözümlerinden biri olarak görülüyor.
“Odak, düşük yuvarlanma direnci ve enerji verimliliğinden sürdürülebilir malzemelere ve üretime doğru genişliyor. Nokian Tires Kalite ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Teppo Huovila, Romanya’da dünyanın ilk sıfır CO2 emisyonlu lastik fabrikasını inşa ediyoruz ve bunun tüm lastik endüstrisi için yeni bir standart belirleyeceğine inanıyoruz.

Nokian Tyres, malzemelerinin yüzde 93’ü geri dönüştürülen veya yenilenebilir olan Nokian Tyres Green Step konsept lastiğini piyasaya sürdü. Hedef, 2030 yılına kadar şirketin ürünlerinde kullanılan tüm malzemelerin yüzde 50’sinin aynı şeyi yapmasıdır.

ELEKTRİK FIT™

Nokian Tyres ürünleri, elektrikli araçların ve modern sürücülerin gereksinimlerini karşılar. Kesintisiz ELECTRIC FIT™ uyumluluğu, sürüş koşullarınızdan veya ne ile sürdüğünüzden bağımsız olarak lastiklerin güvenli ve kalıcı performansına güvenebileceğiniz anlamına gelir. Ve gelişmeyi asla bırakmayız. Her zaman olduğu gibi, sizin yapmanıza gerek kalmaması için test ediyoruz. Uygun güvenliği seçmek, önünüzdeki yolculuk için gönül rahatlığı sağlar.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here