HANKOOK, Hyundai IONIQ 6’yı Ventus S1 evo3 EV ile Donatıyor

0
650
  • Elektrikli araçlar için optimize edilmiş premium lastikler olan Ventus S1 evo 3 ev, Ioniq 6’nın orijinal ekipmanı olarak boy gösteriyor.

  • Ventus S1 evo 3 ev, daha düşük yuvarlanma direnci, yüksek yük kapasitesi ve yüksek tork için optimize edilmiş malzeme karışımı ile kullanıcılarla buluşuyor.

Premium lastik üreticisi Hankook, Hyundai IONIQ 6’yı fabrika çıkışı olarak elektrikli otomobiller için kendi geliştirdiği Ventus S1 evo 3 ev elektrikli araç lastikleriyle donatıyor. Bu lastik, düşük yuvarlanma direnci, hafif ve sağlam yapısıyla salt elektrikli araçların özel gereksinimlerini destekliyor. Hankook, lastiği IONIQ 6 için 225/55 R18 W ölçüsünde sunuyor.

Hankook Lastikleri Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Sanghoon Lee, “Hyundai tarafından premium lastiklerimize duyulan güven ve elektrikli yeni son modelde Ventus S1 evo 3 ev kullanılacak olması bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu ve ekledi: “Böylelikle yalnızca Hankook’un orijinal donanıma yönelik ürün işini büyütmekle kalmıyoruz, aynı zamanda mobilite alanında e-mobilite yönündeki değişime de katkı sağlamış oluyoruz.”

Hyundai IONIQ 6 gibi elektrikli araçlar, özellikleri nedeniyle içten yanmalı motor bulunan araçlardaki lastiklere göre farklı gereksinimlere sahiptir. Örneğin Hyundai IONIQ 6’nın batarya şarjı başına 550 kilometre üzerinde yüksek bir menzili olabilmesi için en başta yuvarlanma direncinin az ve ağırlığın düşük olması ön planda yer alıyor. Ayrıca elektrikli araçlarda tasarımları dolayısıyla bulunan akü nedeniyle ağırlık daha yüksektir ve bu da lastiklerin taşıma kapasitesinin yüksek olmasını gerektirir. Hankook mühendisleri, Ventus S1 evo 3 ev ile tam da bu talepleri tek bir lastikte bir araya getirdiler. Özel bir yüksek performanslı elyaftan üretilen çift katmanlı karkas, lastiklerin çok yüksek bir dengeye ve aynı zamanda boyutuna göre çok düşük bir ağırlığa sahip olmasını sağlar. Ayrıca Ventus S1 evo 3 ev lastiğin sırt yüzeyini oluşturan karışım, elektrikli araçların yüksek tahrik torkları için özel olarak tasarlanmıştır ve hem kuru hem de ıslak yolda mükemmel yol tutuşu sunar.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here