Michelin’den Renault Grup Alpine A290 EV’ye Özel Üç Lastik

0
722

A110 ile yapılan birçok başarılı işbirliğinin ardından Alpine ve Michelin, A290’dan başlayarak Alpine Dream Garage’ın gelecekteki elektrikli modellerini tedarik etmek için bir kez daha ortaklık kuruyor. Alpine ve Michelin arasındaki işbirliği 2012 yılında yeni Alpine A110’un geliştirilmesiyle başladı.

Alpine, iki yıllık araştırma, test ve geliştirmenin sonucu olarak gelecekteki A290 için üç özel 19 inç Michelin lastik sunacak: iki yaz ve bir kış. Geleceğin kompakt elektrikli spor otomobili A290, Alpine’ın çevikliğini ve sürüş keyfini her koşulda sunacak çözümlerden yararlanacak.

Alpine CEO’su Philippe Krief, “Bu ilk elektrikli Alpine’e mümkün olan en iyi menzili sunarken markanın ayırt edici dinamik özelliklerini korumak için, kavrama ve sürüşten ödün vermeden lastiğin yuvarlanma direncine özel önem verildi” dedi.

A290’ın 19 inçlik tekerlekleri üzerinde üç işaretli lastik serisi yer alacak:

> Michelin Pilot Sport EV: optimize edilmiş enerji verimliliğine sahip, kavrama, uzun ömür ve otonomiyi birleştiren sportif bir yaz lastiği.
> Michelin Pilot Sport S5: A290’ın tüm potansiyelini hem ıslak hem de kuru zeminde ortaya çıkarmak için tasarlanmış en sportif yaz lastiği.
> Michelin Pilot Alpin 5: Özellikle soğuk ve sert havalarda ve ıslak veya karla kaplı yüzeylerde olmak üzere çeşitli kış koşullarıyla başa çıkmak için yüksek düzeyde kavrama sunan bir kış lastiği. Her lastik geliştirme süreci zorludur, elektrikli araçlarda ise daha da zordur. Bağımsızlığını garanti etmeli ve yüksek ve anlık torkla birlikte yeni bir ağırlık dağılımını hesaba katmalıdır. 3,99 metre uzunluğundaki Alpine A290, yeni sınırlara ulaşmasını sağlayan özellikleri bir araya getiriyor. Kısa dingil mesafesi çevikliği artırırken daha geniş tekerlek izi, özellikle frenleme sırasında stabiliteyi artırır. Daha geniş palet izleri aynı zamanda lastik sırtının kesitini %15’ten fazla artırarak 225 mm genişliğe çıkarmayı mümkün kılar, böylece yüzeyin zeminle teması artar. A290 için ortaklaşa geliştirilen Michelin lastikleri, otomobilin performansını en üst düzeye çıkarmak için bu yeni parametreleri dikkate alıyor.

A290’ın lastikleri, gelecekteki Alpine elektrikli serisi için oluşturulan özel işaretlere sahip olacak. Kolayca tanımlanabilen bu benzersiz işaret, aracın ömrü boyunca her değiştirmede orijinal performansın korunmasını sağlar. Alpine’ın gelecekteki Dream Garage elektrikli serisini donatan tüm lastiklerde bu özellik yer alacak.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here