Sailun EcoPoint3 Teknolojisi Çin Otomotiv Rüzgar ve Bulut Töreni Ödülünü Kazandı

0
724

Çin Merkezi Televizyonu (CCTV) tarafından sunulan dördüncü yıllık  ‘Çin Otomotiv Festivali’ Pekin Ulusal Stadyumu’nda gerçekleşti. Sağlık temalı bu tören, Çin otomotiv endüstrisinin yüksek kalitede gelişimini teşvik etmeyi amaçlıyordu.

Törende, Yıllık Etkileyici Araç, Jüri Özel Ödülü, Üç Ana Araç Kategorisi ve On Bireysel Ödüle ait ödüller takdim edildi. Ayrıca 2023 yılı için tanıtılan ‘Yurt Dışı Pazarlarda Yıllık Lider Kişi’, ‘Yıllık Yenilikçi Teknoloji Ekibi’, ‘Yıllık Öncü Tasarım Ekibi’ gibi yeni ödüllerin sonuçları da yerinde açıklandı. 24 otomotiv firmasından 4 teknoloji, 1 uygulama yazılımı, 1 bireysel ve 2 ekip olmak üzere toplam 18 araç modeli ödüle layık görüldü.

Çin’in büyük bir otomobil ülkesi olmaktan güçlü bir otomotiv gücüne dönüşme yolculuğunda lastikler, otomotiv endüstrisinin gelişimini desteklemede hayati bir rol oynuyor. Özellikle otomotiv endüstrisinin elektrifikasyon ve zekaya yönelik mevcut hızlanan dönüşümünün arka planında; Bir aracın yerle doğrudan temas eden tek bileşeni olan lastikler, yalnızca tüketicilerin gelişmiş otomotiv performansına yönelik artan taleplerini ve daha iyi bir seyahat deneyimi beklentilerini karşılamakla kalmıyor, endüstri aynı zamanda otomotiv sektörünün gelişimine katkıda bulunma misyonunu da taşıyor.

EcoPoint 3 Teknolojisi, lastik endüstrisi ve endüstri zinciri içindeki onlarca yıllık işbirlikçi inovasyonun sonucudur  . Lastik endüstrisinde ‘Sihirli Üçgen’ olarak bilinen asırlık zorluğun üstesinden başarıyla gelen, çığır açan bir sıvı faz karıştırma teknolojisi kullanıyor. Yuvarlanma direncini azaltırken aynı zamanda ıslak kavrama performansını ve aşınma direncini artırır. Bu atılım, lastiklerin genel performansında benzeri görülmemiş bir sıçramaya yol açtı.

Uluslararası yetkili test verilerine göre EcoPoint 3  lastiklerinin kullanılması, içten yanmalı motorlar için yakıt tüketimini %8 oranında azaltarak 100 kilometrede yaklaşık 0,6 litre tasarruf sağlayabilir. Elektrikli araçlarda ise 100 kilometrede yüzde 12 enerji tasarrufu sağlanarak menzil tek şarjla 40-60 kilometre uzatılabiliyor. EcoPoint 3 lastiklerinin ıslak zeminde fren mesafesi 80 km/saat hızla frenlendiğinde  normal lastiklere göre 7 metre kısalıyor. Aşınma direnci normal lastiklere göre %20-%30 artırılır ve lastik gürültüsü 1-2 desibel azalır. EcoPoint 3 lastikleri , araç sahipleri için sürüş deneyimini önemli ölçüde geliştirirken  aynı zamanda hammadde seçimi ve üretimden ürün kullanımına kadar tüm yaşam döngüsü boyunca yeşil, düşük karbonlu ve sürdürülebilir bir gelişim sağlıyor.

Bu fırsatı değerlendiren Sailun, Çin otomotiv endüstrisinin gelişimine katkıda bulunarak ve onu geliştirerek kendisini teknolojik yeniliğe adamaya devam edecek. Sailun, dünya çapındaki kullanıcılar için güvenli, yeşil ve akıllı mobiliteye yönelik payına katkıda bulunurken, sektörü güçlendirmeyi ve sektöre parlaklık katmayı hedefliyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here