VREDESTEİN ULTRAC PRO, APPLUS+ IDIADA Performans ve Konfor Testlerinde Rakiplerini Geride Bıraktı

0
618

Apollo Lastikleri , bağımsız İspanyol test ve mühendislik şirketi Applus+ IDIADA tarafından gerçekleştirilen ve yeni Vredestein Ultrac Pro’nun niteliklerini Yüksek performans ultra-ultra (UUHP) kategorisindeki altı önde gelen rakip ürünle karşılaştırmalı olarak değerlendirmeyi ve karşılaştırmayı amaçlayan kapsamlı yeni lastik değerlendirmesinin sonuçlarını yayınladı. 

Performans özellikleri açısından en güçlü üç UUHP lastiğiyle ve konfor açısından lider olan diğer üç UUHP lastiğiyle karşılaştırıldığında test edilen Ultrac Pro, Applus+ IDIADA ‘Limit İşleme’ değerlendirmesinde performans odaklı UUHP lastiklerinden biri hariç hepsinden daha iyi performans gösterdi (bir Birinci sıradaki lastiğe kıyasla giriş ve çıkış hızlarında 1 km/s’den daha az fark), aynı zamanda genel ‘Sürüş Konforu’ testlerinde daha konfor odaklı UUHP lastiklerini geride bırakıyor. Test programı, Apollo Tyres’ın yeni Vredestein lastiğinin gelişmiş yol tutuş yetenekleri ve üstün sürüş konforu arasında benzersiz bir denge sağladığı yönündeki iddiasının bağımsız olarak doğrulanmasını sağlıyor.

Testler için kullanılan BMW 5 Serisi, direksiyon simidi sensörleri, atalet birimleri, koltuk rayı ivmeölçerleri, tekerlek taşıyıcısı ivmeölçerleri ve süspansiyon üstü ivmeölçerler dahil olmak üzere kapsamlı bir dizi gelişmiş kayıt cihazıyla donatıldı. Adil bir karşılaştırma sağlamak için tüm lastikler aynı zorlu testlerden geçirildi.

Test rejiminin performans odaklı bölümü, her bir lastik seti için giriş hızını, ortalama hızı ve çıkış hızını ölçen zorlu Engellerden Kaçınma Şerit Değişikliğini içeriyordu. Amaç, aracın parkurda başarılı bir şekilde ilerleyebileceği maksimum değeri tespit etmek için hızların kademeli olarak artırılmasını içeren simüle edilmiş engellerden kaçınma manevraları sırasında sınırda yol tutuş özelliklerini değerlendirmekti.

Vredestein lastiği bu testte ikinci en yüksek genel sıralamayı elde etti ve en iyi performansa sahip lastiği giriş hızında yalnızca 0,8 km/saat, çıkış hızında 0,4 km/saat ve ortalama hızda 0,6 km/saat geride bıraktı. Ultrac Pro’nun, Avrupa’da satışa sunulan en popüler yüksek performanslı yaz lastiklerinden bazılarına göre daha yüksek kontrollü hızlara ulaşması dikkat çekicidir.

Konfor için Ultrac Pro üst kısım

IDIADA’nın özel olarak inşa edilmiş pistinde gerçekleştirilen konfor odaklı testler sırasında Vredestein Ultrac Pro, bozuk ve düzensiz yol yüzeylerini simüle eden çeşitli sert basamaklar ve oluklar boyunca sürüş yapan araçları test etmek için takıldığında olağanüstü performans gösterdi. Her test, U şeklindeki oluklar ve pozitif adımları içeren farklı deterministik girdilere yanıt olarak araçtan iletilen titreşimleri inceledi.

Test aracı, çeşitli pist yüzeyleri boyunca 40 km/saatlik sabit bir hızla düz bir çizgide sürüldü ve her bir lastiğin konfor kalitesini ölçmek için sürücü koltuğu rayı sensörü aracılığıyla uyarımları kaydetti.

Ultrac Pro, dikey hızlanma sırasında en az titreşimi kaydederek hem pürüzsüz hem de tekerlek izi bulunan yol yüzeylerindeki performansıyla en üst sırayı aldı. En iyi performansa sahip özel konfor lastikleriyle karşılaştırıldığında, daha zorlu U şekilli yüzeylerde de üstünlük sağlayarak hem ön hem de arka aks tahrikinde en iyi sonuçları kaydetti. Genel olarak Ultrac Pro, konfor açısından rakip tur merkezli lastiklerden daha iyi performans gösterdi ve testteki yüksek performanslı lastiklerin konfor seviyelerini çok aştı.

Lastiğe üstün yol tutuşu ve sınıfında lider konforun benzersiz bir kombinasyonunu sunmak için, Apollo Tyres’in Hollanda’daki küresel Ar-Ge ekibi, Ultrac Pro’ya son derece yenilikçi bir yapı ve gelişmiş yeni sırt bileşiği kazandırdı.

Apollo Tyres Europe Başkanı ve CEO’su Benoit Rivallant şunları söyledi: “Applus+ IDIADA test programı, Ultrac Pro’nun tavizsiz bir performans lastiği olarak statüsünün önemli bağımsız doğrulamasını sağladı. Müşteriler, çeşitli koşullarda hem günlük hem de daha dinamik sürüşü destekleyen, her şeyi yapabilen bir lastik istiyor. Ultrac Pro, ultra ultra yüksek performanslı lastikler için çıtayı yükselterek yenilikçiliğe olan bağlılığımızı somutlaştırıyor.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here