BKT, Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü’nü Kutladı

0
558

BKT , sosyal birliktelik, arazi ve toplum geliştirme için birleştirici bir unsur olan sporu destekleme sözünü tutmayı sürdürüyor.

Önde gelen çok uluslu Arazi lastiği üreticisi BKT, sadece  alanında mükemmellik ve kalite ile eş anlamlı değildir. Yıllar boyunca şirket, dünyanın en önemli spor tesislerinden bazılarıyla birden fazla girişim, ortaklık ve sponsorluk yoluyla sporu desteklemeye kararlı bir bağlılık göstermiştir.

Bugün, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından öngörülen ve BM ile uyum içinde organize edilen Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü aracılığı ile BKT, sporun sosyal birliktelik, sağlık ve refah için birleştirici bir unsur olarak rolünü – sadece taraftarlar değil, ilgili tüm topluluklar bazında  vurgulamak istiyor. Şirketin değerleri ve bir bütün olarak toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma arzusu doğrultusunda sürdürdüğü, doğrudan spordan başlayan ve ilgili Kurumsal Sosyal Sorumluluk politikalarında daha geniş bir yer bulan bir savunuculuk.

“BKT için spor, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için olumlu bir değişim yaratmaya yardımcı olmak istediğimiz bir kaldıraçtır. Ortaklıklar, fanlar ve meraklılar tarafından sadece ortak olarak değil, aynı zamanda insanların ve tüm topluluğun yaşamlarını iyileştirebilecek bir değişimin itici gücü olarak tanınma hedefimizi takip etmemizi sağlayan güçlü bir araçtır .” diye yorumluyor BKT Avrupa Genel Müdürü Lucia Salmaso.

Saha Faktörü Girişimi (Fattore Campo) ve One Team ile işbirliği içinde başlatılan proje, BKT’nin Avrupa’da bu yöndeki sözü için bir iz bırakmak amacıyla neler yaptığının somut örnekleridir.

İtalya’daki BKT Serilerine ait kasabalarda oyun ve aktivitelere adanmış alanların kentsel olarak yeniden geliştirilmesi, son iki baskıda dört İtalyan şehri Lecce, Cosenza, Como ve Palermo’yu içeren ve katılımı teşvik etmek için tasarlanmış yeni alanların oluşturulmasına yol açan Field Factor Initiative’in temel aldığı girişimdir. Bu girişimin üçüncü baskısı çoktan başladı ve kazanan şehirlere toplum için özel olarak tasarlanmış daha fazla yeni alan sağlayacak.

Buna ek olarak, İstanbul, Atina ve yakında Berlin şehirlerinde basketbolun sosyal birliktelik aracı olarak kullanıldığı okul alanlarının (sadece okul değil) yenilenmesine ve yenileştirilmesine yol açan Euroleague Basketball CSR programı One Team ile büyük bir çalışma sürdürülmektedir. İki önemli kuruluşun desteği sayesinde, öğrencilerin ve tamamen yenilenmiş alanlarda spor tutkusunu yeniden keşfetmek isteyen herkesin kullanabileceği yeni oyun alanlarının oluşturulmasını deneyimleyen üç şehir olacaktır.

Yine de BKT kesinlikle durmuyor ve diğer girişimleri şimdiden önümüzdeki aylarda hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bunlar arasında önümüzdeki aylarda Fransa, İrlanda ve Birleşik Krallık’taki yerel toplulukları spor yoluyla desteklemeye yönelik girişimler yer alıyor. Bu faaliyetler, Fransa’daki Ligue 2 BKT ve İrlanda ve Birleşik Krallık’taki BKT  Birleşik Ragbi Şampiyonası olmak üzere BKT sponsorluğundaki liglerle ortaklaşa yürütülecektir.

Bu, BKT’nin Birlikte Gelişiyoruz kurumsal mottosu doğrultusunda sporu gelişim için önemli bir etken haline getirme kararlılığını gösteren açık bir taahhüttür. Bunu yaparken , nihai hedef, yeni nesillere – sadece onlara değil – güvenli bir şekilde oynama, tutkularının peşinden gitme zevkini yeniden keşfetme ve kapsayıcılık ilkesine dayalı bir bağlamda spor aktiviteleri yapmaya teşvik etme şansı sağlamaktır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here