Michelin, Yeni Tamamen Elektrikli Porsche Macan İçin Üç Lastik Serisi Sunuyor

0
543
  • Michelin, yeni tamamen elektrikli Porsche Macan için özel olarak geliştirilen yaz, kış ve dört mevsim olmak üzere üç lastik serisi sunuyor ve Michelin 2014’ten bu yana Alman otomobil üreticisine bu kadar geniş, özelleştirilmiş bir teklif sunan tek üretici.
  • 14 ebat referans, yeni elektrikli SUV’un özelliklerinin yanı sıra sürücülerin çeşitli kullanım alanlarını da karşılıyor
  • Michelin’in elektrikli otomobiller, SUV’ler ve sıfır emisyonlu spor otomobiller alanındaki uzmanlığı, Porsche’nin gereksinimlerine mükemmel şekilde yanıt vermek için gerçek bir uzmanlıktır.

Yarım yüzyılı aşkın bir süredir Michelin ve Porsche, yeniliğin sınırlarını zorlamak için birlikte çalışıyor. Alman otomobil üreticisinin ilk tamamen elektrikli SUV’u olan ve 25 Ocak’ta tanıtılan yeni Macan, Porsche ve Michelin’in dahil olduğu ve 2014’teki lansmanından bu yana tüm Macan nesillerine ve evrimlerine eşlik eden büyük projelerden biri. Artık Michelin, Michelin’in öncü ve tercih edilen orijinal ekipman ortağı konumunu güçlendiren bir güven gösterisi olarak bu stratejik model için üç lastik serisi öneriyor.

 Elektrikli Porsche Macan için özel lastikler

Elektrikli otomobilin ortaya çıkışı lastik dünyasında aksamalara neden oldu. Michelin, yeni elektrikli Porsche Macan’ın iddialı tasarım özetini karşılamak için elektrikli araçlara ilişkin bilgi birikiminden ve derin bilgisinden yararlandı. Bu başarı, yıllarca süren araştırmaların meyvesi ve Michelin’in, Porsche’nin 2019’dan bu yana yarıştığı Dünya Formula E Şampiyonası’nda sekiz sezon boyunca geliştirdiği teknolojik öğrenmenin sonucudur.

Elektrikli spor otomobil lastikleri, yalnızca yanmalı motorla çalışan otomobillerle aynı performansı sunmakla kalmamalı, aynı zamanda otonomi ve yuvarlanma gürültüsüyle ilgili diğer zorlukları da karşılamalıdır. Ayrıca akü ağırlığı aracın toplam kütlesini artırır, bu da talebin artmasına neden olur ve lastiklerin kilometre performansını etkiler. Son olarak, elektrikli motorların sıfır hızda tam tork sağladığı göz önüne alındığında, sürülebilirlik bir diğer önemli unsur ve teknik bir zorluktur. Michelin, yeni elektrikli Porsche Macan için üç lastiği geliştirirken, Porsche’nin imzasına saygı göstererek tüm bu hususları dikkate aldı; diğer bir önemli parametre:

MICHELIN PILOT SPORT EV NE0 : Bu MICHELIN yaz lastiği, bu dört tekerlekten çekişli araç için özel olarak geliştirilmiştir. İç yapısı ve kauçuğu, mükemmel sürüş kolaylığı sağlayacak ve yüksek güce dayanacak şekilde tasarlandı. MICHELIN Pilot Sport EV NE0 (yalnızca Porsche tarafından kullanılacaktır) aynı zamanda Michelin’in yuvarlanma direnci (otonomiyi optimize etme) ve ıslak ve kuru yüzeylerde maksimum kavrama açısından tüm uzmanlığından yararlanır ve lastikten bağımsız olarak her zaman en yüksek seviyededir. kilometre. Elektrikli otomobillerde kontrol edilmesi daha zor olan yuvarlanma gürültüsüne de özel önem verildi.

MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV NE0

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV kış lastiği, kış aylarında soğuk, ıslak ve karla kaplı yollarda yüksek güvenlik seviyeleri ve maksimum performans sunmak üzere tasarlandı. Sırttaki kanallı kauçuk bloklar, kaygan koşullarda daha iyi sürüş kabiliyeti ve kontrollü durma mesafesi sunmak üzere tasarlandı. Bu performans, güçlendirilmiş yanaklara sahip bu SUV lastiklerinin sağlamlığıyla birleştirilmiştir. MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV NE0 aynı zamanda kış kullanımı için onayını belgeleyen 3PMSF (Üç Zirveli Dağ Kar Tanesi) sembolüne de sahiptir.

MICHELIN PILOT SPORT A/S 4 NE0

Üst sınıf ve spor araçlar için özel olarak geliştirilen bu dört mevsim lastiği, yaz ve kış lastikleri arasında en iyi uyumu sunan performansa sahiptir. Sıcak koşullarda iyi performans göstererek sıcaklıklar 7°C/44,6°F’nin altına düştüğünde özelliklerini korur. Bu, sürücülerin kasım ayında araçlarının tekerleklerini değiştirerek kış lastiği takmalarını ve mart ayı sonunda tekrar lastik takmalarını engelliyor. Son olarak, ekstrem koşullarda araç kullandıkları için gerçek bir kış lastiği arayan, ancak aynı zamanda sezon ortasında iklim değişikliklerine de maruz kalan sürücülere kullanım esnekliği sunuyor.

Yeni elektrikli Porsche Macan için tasarlanan bu üç lastik, tüm sürücüler, yüzeyler ve koşullar için kapsamlı bir kullanım yelpazesi sunuyor. Ayrıca, bir zamanlar yalnızca içten yanmalı motorla çalışan ve artık tamamen elektrikli olan Macan’ın can damarını oluşturan hassas, sportif yol tutuşunun özelliklerini de karşılıyorlar.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here