Hankook Tire’ın özel EV lastiği “iON evo SUV”, En Yüksek “Örnek” Lastik Notunu Kazandı

0
414

Almanya’nın önde gelen otomobil dergisi tarafından gerçekleştirilen elektrikli araç (EV) lastik testinde en yüksek notu ‘Örnek’ olarak aldı
– iON evo SUV, güvenlik ve EV sürüş performansı için gerekli alanlarda en yüksek notları aldı. 

Hankook Tire & Technology’nin (Hankook Tire) elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış yüksek performanslı bir lastiği olan iON evo SUV, Alman otomotiv dergisi Auto Bild tarafından yürütülen test lastikleri arasında en yüksek not olan “Örnek” notunu aldı Bu sayede bir şirket, en son teknolojisiyle elektrikli araç lastiği pazarında ön sıralarda yer alan lider olarak bir kez daha tanındı.

Auto Bild, araçlara ve lastiklere ilişkin performans değerlendirmeleriyle tanınan, Almanya’nın en saygın otomotiv dergisidir. Son değerlendirmede, elektrikli SUV’ların yüksek performansını artırmak için kritik önem taşıyan kritik performans özellikleri titizlikle değerlendirilerek, elektrikli araçlara yönelik sekiz küresel lastik markası karşılaştırıldı. Test, frenleme, yuvarlanma direnci, yol tutuşu ve gürültü dahil 11 değerlendirme kriterine odaklandı.

iON evo SUV, iyi dinamiklere ve dengeli sürüş performansına sahip EV lastikleri arasında en iyi seçim olarak değerlendirildi. Her ikisi de elektrikli araç sürüş performansı ve güvenliğini sağlamak açısından çok önemli olan kuru frenleme ve gürültüden geçiş kategorilerinde en iyi performansı gösteren şirket olarak ortaya çıktı.

Dünyanın ilk tam elektrikli araç lastikleri serisi olan ion, önde gelen otomotiv yayınları ve saygın küresel tasarım ödülleri tarafından gerçekleştirilen testlerde olağanüstü performansı ve tasarımıyla övgüler topladı.

Hankook Tire, markanın ilk ürünü olan performans lastiği “iON evo”yu 2022 yılında piyasaya sürdüğünden beri, daha sonra dört mevsim lastiği “iON evo AS” ve kış lastiği “iON i*cept”i piyasaya sürdü ve yakın zamanda dört mevsim lastiğini piyasaya sürdü. Ekim 2023’te Avrupa’da “iON FlexClimate”. Marka, ünlü küresel test ve sertifikasyon kuruluşu TÜV SÜD tarafından gerçekleştirilen karşılaştırmalı testlerde, diğer önde gelen küresel markaların benzer ürünlerini geride bırakarak sürekli olarak üstün performans sergilemiştir.

Nisan 2023’te iON evo, Auto Bild’in EV lastik testinde dört kategoride en yüksek puanları aldı: ıslak yolda frenleme, kuru yolda frenleme, yuvarlanma direnci ve yol tutuşu. Eş zamanlı olarak lastik, dünyanın önde gelen tasarım ödüllerinden ikisi olarak kabul edilen iF Tasarım Ödülü ve Red Dot Tasarım Ödülü’nde ürün kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Bu, hem performans hem de tasarım açısından küresel düzeyde olağanüstü rekabet gücü anlamına gelir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here