Hankook ve Formula E yapacakları işbirliğini kutluyor

0
973
Sooil Lee, Hankook Tire & Technology Başkan ve CEO, Hyunbum Cho, Hankook & Company Yönetim Kurulu Başkanı, Alejandro Agag, Formula E Yönetim Kurulu Başkanı, Jamie Reigle, Formula E CEO'su – Hankook Tire, Technoplex, Seoul, (soldan sağa).

Gelecek sezondan itibaren Hankook, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın yeni, seçkin teknoloji ortağı ve lastik tedarikçisi olacak. Hankook, yeni geliştirilen Hankook iON yarış lastiklerini Avusturya’daki The Swarovski Crystal Worlds’de düzenlenen etkinlikte konuklara ve Formula E temsilcilerinin yanı sıra uluslararası medyaya resmi olarak tanıttı.

Yarış ekipleri ile yakın işbirliği içinde geliştirilen yeni lastik, özellikle Formula E’nin sürdürülebilirlik ihtiyaçlarını karşılamayı ve elbette motor sporları performansından ödün vermeden e-mobilitenin geleceğine öncülük etmeyi hedefliyor. Üçüncü nesil Formula E yarış arabaları için özel olarak tasarlanan yeni lastiğin yaklaşık yüzde 30’u sürdürülebilir malzemelerden üretiliyor. Formula E ekiplerine, kaynakları daha fazla korumak amacıyla hem kuru hem de ıslak koşullarda kullanılabilen bir lastik sunulmaktadır. Ayrıca, lastiğin uzun ömrü de bir başka öncü adımdır. Hafta sonu yapılan yarışlardan sonra Hankook, şampiyonanın mümkün olduğunca sürdürülebilir olmasını sağlamak için her bir lastik setini tamamen geri dönüştürüyor.

Motor sporu hayranları Hankook lastiklerini yarış koşullarında ilk kez 14 Ocak 2023’te düzenlenecek Mexico City E-Prix’te görecek. Bu yarışta 40.000 seyircinin tribünleri doldurması beklenirken, yeni Gen3 dönemi başlamış olacak. www.hankook-motorsports.com adresi altında yeni oluşturulan Hankook motor sporları web sitesinde şirketin Formula E’ye katılımı hakkında daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Sooil Lee, Hankook Tire & Technology Başkan ve CEO: “Yaklaşık üç yıl önce Hankook olarak, 2023 sezonundan itibaren dünyanın tartışmasız en yenilikçi, modern ve sürdürülebilir yarışlarının resmi teknoloji ortağı ve lastik tedarikçisi olmaya karar verdik. Hankook markasının felsefesi ve giderek daha sürdürülebilir bir geleceğe yönelik stratejimiz, Formula E’nin ruhunu ve DNA’sını da yansıtıyor. Birlikte, önümüzdeki yıllarda modern motor sporlarının gelişimini ilerletecek ve önemli ölçüde etkileyeceğiz.”

Formula E CEO’su Jamie Reigle: “Hankook ile ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonasında iş birliği içinde olacak olmaktan heyecan duyuyoruz. En iyi lastik üreticisi olarak tanınan ve motor sporlarını kurumsal felsefesinin yapı taşı gibi gören ve yaşayan küresel bir oyuncu ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Hankook’un dünya çapındaki pistlerde yarış ekipleriyle çalışma konusundaki engin deneyimi, çığır açan yenilikleri ve sürdürülebilirliğe bağlılığı, onu şampiyona ve yeni Gen3 aracımız için mükemmel bir ortak haline getiriyor.”

Yarıştan yola teknoloji transferi ile vurgulanan yeni Hankook Formula E yarış lastiklerinin geliştirilmesinden özellikle tüketiciler faydalanıyor. Premium lastik üreticisi Hankook, yaz (Hankook iON evo) ve kış kullanımı (Hankook iON Winter) için yeni iON lastikleri ürün yelpazesiyle modern, premium elektrikli otomobiller için kaynak tasarrufu sağlayan mobilite ürünler sunuyor. Batarya şarjı başına daha fazla kilometre için önemli ölçüde düşük yuvarlanma direnci, ıslak yollarda bile yüksek çekiş gücü, üst düzeyde güvenlik için yüksek fren gücü ve uzun kullanım ömrü, elektrikli otomobillerin lastiklerinden beklenen talepleri yansıtmaktadır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here