Sensata Technologies’in Yeni Sensörü, OEM Güvenliği ve Performansı Artırmak İçin Yeni Veriler Sağlıyor

0
1001

Sensata Technologies (NYSE:ST), araç ve lastik OEM’lerine gelişmiş güvenlik, performans ve veri içgörüleri sunmak için yeni bir Lastiğe Monte Edilen Sensör geliştirdiğini duyurdu.

Sensata’nın Lastiğe Monte Edilen Sensörü, sadece basınç ve sıcaklığın ötesinde yeni bilgiler sağlamak için lastikleri yolla tek temas noktası olarak kullanan lastik algılamanın evrimindeki bir sonraki adımdır. Sensata’nın Lastiğe Monte Edilen Sensörü, lastiğin yere çarpma kuvvetini algılamak için bir ivmeölçerin yanı sıra TPMS işlevselliği içerir. Doğrudan lastiğin iç astarına monte edilen Lastiğe Takılan Sensör, lastiğin markasını ve modelini tanımlar ve kullanım ömrü boyunca belirli bir lastik için veri devamlılığı sağlar.

Sensata’nın Lastiğe Monte Edilen Sensörlerinin sürücülere, lastik ve araç OEM’lerine sağlayabildiği çeşitli avantajlar vardır:

  • İyileştirilmiş güvenlik, lastik ömrü, yakıt verimliliği ve sürüş menzili hesaplamaları: Sensörlerden gelen veriler bir yük hesaplama algoritmasıyla eşleştirildiğinde, araç hareket halindeyken her bir lastik üzerindeki dikey yük tahmin edilebilir. Araç aşırı yüklendiğinde veya dengesiz olduğunda sistem sürücüyü bilgilendirir. Sadece %10 oranında aşırı yüklenen bir araç, lastik ömrünü %16 ve yakıt verimliliğini %10 azaltır. Araç yükünün farkında olmak güvenliği artırır, lastik ömrünü uzatır ve sürüş menzili tahminlerini iyileştirir. Ek olarak, bir pil yönetim sistemine (BMS) sağlanan Lastiğe Monte Edilen Sensörlerin gerçek zamanlı geri bildirimi, daha doğru EV aralığı hesaplamalarına olanak tanır.
  • Daha iyi araç kullanımı: Sensöre programlanan lastik bilgileri, aracın performansı ve yol tutuşunu takılan lastiğe uyacak şekilde ayarlamasını sağlayabilir.
  • Daha doğru ADAS performansı: Örneğin, kaldırımdan çakıla geçiş gibi yol yüzeyi koşullarının algılanması, Gelişmiş Sürücü Destek Sistemlerine (ADAS) uyum sağlama ve daha zamanında ve doğru fren mesafesi ayarlamaları yapma konusunda bilgi verebilir.
  • Basitleştirilmiş lastik garanti takibi: Lastiğe Takılan Sensörlere sahip bir araç, sensörlerden gelen lastik bilgilerini otomatik olarak tanıyabildiğinden, lastik ve araç OEM’leri lastik garanti takibini ve bildirimlerini daha kolay yürütebilir.

Sensata’nın ilk Lastiğe Monte Edilen Sensörü, büyük bir lastik üreticisi ile bir filo yenilemesi için 2023’te piyasaya sürülecek ve ek araç ve lastik OEM’leri ile daha fazla fırsatı tartışıyor.

Eric , “Sensata’nın yeni nesil lastik yönetimi çözümlerini önde gelen bir lastik üreticisine sağlama fırsatı, Lastiğe Monte Edilen Sensörlerimizin sunduğu katma değeri gösteriyor ve bunların filo sahipleri, araç OEM’leri ve son tüketiciler dahil olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayabileceğine inanıyoruz” diyor Eric . Sorret, Sensata Technologies Otomotivden Sorumlu Başkan Yardımcısı.

  • Doğrudan bir lastiğin iç astarına takılan Sensata’nın yeni Lastiğe Monte Edilen Sensörleri, sürücülere, lastik ve araç OEM’lerine fayda sağlayan ek algılama yetenekleri, lastik tanımlama ve ömür boyu veri sürekliliği sunar.
  • Yeni sensörler, OEM’ler için uzaktan güncellemeleri ve garanti takibini basitleştirirken sürücüler için güvenliği, lastik ömrünü, yakıt verimliliğini ve araç kullanımını iyileştirir.
  • Sensata, yeni Lastiğe Monte Sensörünü 2023’te lider bir lastik üreticisiyle piyasaya sürecek.

Sensata, SCHRADER olarak dünya otomotiv endüstrisinde en büyük TPMS tedarikçisidir. Sensata’nın Lastiğe Monte Edilen Sensörü hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://sensata.com/products/tire-management-solutions-tpms/intelligent-tire-solutions-tire-mounted-tpms-sensor adresini ziyaret edin .

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here