BRİDGESTONE, İspanya/Burgos Tesisine 207 M. Euro Yatırım Yapacağını Duyurdu

0
602
  • Bridgestone Burgos, yüksek değerli Yüksek Jant Çaplı lastiklerin üretimini artırmak için teknolojik yeteneklerini 2030’a doğru stratejik olarak yükseltecek 
  • 207 milyon Euro’ya kadar olan tarihi yatırım, Bridgestone için Avrupa’da bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan biridir.
  • Bu hamle, Bridgestone’un 2050 yılına kadar karbon nötr (Kapsam 1 ve 2) olma küresel hedefini hızlandıracak ve mevcut seviyelerle karşılaştırıldığında 2030 yılına kadar yaklaşık 2.000 ton CO2 tasarrufu sağlanmasına olanak sağlayacak.

Bridgestone EMEA, Avrupa’nın bugüne kadarki en büyük tesislerinden biri olan İspanya’daki Burgos binek lastiği üretim tesisine 207 milyon Euro’ya varan tarihi bir yatırım yaptığını duyurdu.

Bu iddialı proje, bugünden 2030 yılına kadar teslim edilecek teknolojik yenilik planlarını içeriyor. Bu yatırım, yaklaşık yüzde 20 oranında önemli bir üretkenlik artışı ile yüksek değerli Yüksek Jant Çaplı (HRD) lastiklerin (18 inç ve üzeri) üretimine yönelik taahhüdü yansıtıyor. Mevcut kurulumla karşılaştırıldığında üretim kapasitesindeki bu artış, Bridgestone Europe’un müşterilerin birinci sınıf ve yüksek teknolojili lastik taleplerini karşılamasına yardımcı olacak.

Yeni teknoloji dönüşümü üç eksene odaklanacak: daha yüksek üretkenlik için otomasyon; vulkanizasyon kapasitesinde artış; ve üretimde daha fazla esneklik sağlayacak yeni üretilen lastik stokunun artırılması için otomatik yüksek raflı deponun oluşturulması.

Bridgestone binek otomobil lastikleri için dünya çapında en büyük üretim kapasitelerinden birine sahip olan Burgos üretim tesisinin HRD lastik üretim kapasitesi %75 artışla 7 milyondan fazla premium lastiğe ulaşacak. Ayrıca bu dönüşüm, Burgos fabrikasının Bridgestone’un Avrupa’daki en büyük kamyonet lastiği üreticilerinden biri haline gelmesini sağlayacak.

Bridgestone West’in Batı Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Emilio Tiberio şunları söyledi: “Bridgestone olarak, İspanya’daki Burgos tesisimizde inovasyon ve sürdürülebilirliği birleştirerek Avrupa ve küresel büyümede yeni bir aşamaya geçiyoruz. Bu multi-milyon avroluk yatırımımız, üretkenliğimizi, lojistik özerkliğimizi ve yüksek değere sahip segmentlerde lastik teklifimizi artırarak birinci sınıf lastik işimizi güçlendirmeyi amaçlamaktadır.Ayrıca, portföyümüzü güçlendirmeye devam ederek Burgos, Castilla y León ve İspanya’nın ekonomik kalkınmasına önemli ölçüde katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bizim için Avrupa düzeyinde stratejik bir bölgede üretim ve sürdürülebilir ayak izi”.

Bridgestone EMEA’nın bölgeye fayda sağlayacak yatırımı

Bu proje, üretim karışımının geleneksel küçük, düşük jant çaplı lastiklerden (LRD) yüksek lastiklere doğru stratejik olarak gelişeceği için Burgos’taki fabrikaya uzun vadeli bir istihdam görünümü sağlayarak tesisin yeteneklerini ve operasyonlarını 2030 ve sonrasına doğru güçlendirecek.

Bridgestone, operasyonlarının çevre üzerindeki etkisini azaltırken, müşterileri ve toplum için en ileri ürünleri sunarak operasyonlarını daha çevreci ve akıllı hale getirme yolculuğuna çıkıyor. Teknoloji, otomasyon ve Ar-Ge’nin birleşimi kayıpları önemli ölçüde azaltacak ve üretim süreçlerini geliştirecektir. Bu modernizasyon sayesinde Burgos tesisinin mevcut seviyelere kıyasla yılda 410 ton CO2 tasarrufu sağlayacağı tahmin ediliyor. Bu tasarruflar 2030 yılına kadar yaklaşık 2.000 ton CO2’ye ulaşacak.

Sürdürülebilirlik, halihazırda Bridgestone’un Burgos’taki itici güçlerinden biri; tesisin çatısına yakın zamanda kurulan ve beş futbol sahasına eşdeğer bir alanı kaplayan ve toplam 9,2 MW’lık üretime sahip 20.000’den fazla güneş paneli bulunuyor. Bu kurulum sayesinde santralin tükettiği elektrik enerjisinin %10 ila %14’ü doğrudan güneşten sağlanmakta olup, en güneşli günlerde, yoğun saatlerde fabrikanın toplam enerji tüketimi bu yenilenebilir enerji kaynağından karşılanmaktadır.

Emilio Tiberio şunları ekledi: “Bridgestone E8 Taahhüdü doğrultusunda bu proje, Burgos fabrikasının 2030 ve sonrasına yönelik yeteneklerini güçlendirerek sürdürülebilir istihdam ve akıllı ve yeşil üretime yönelik stratejik bir evrim sağlayacak. Bu ilerlemeler aynı zamanda 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü (kapsam 1 ve 2) hedefimizi de hızlandıracak. Burgos fabrikası, teknoloji, otomasyon ve Ar-Ge yoluyla üretimi artırarak ve çevresel uygulamaları optimize ederek Bridgestone’un imalatında yeni bir standart oluşturarak geleceğe hazırlanıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here