ETRMA Yenileme Pazarı 3.çeyrek Rakamlarını Yayınladı

0
4689

Negatif üçüncü çeyreğe rağmen, ETRMA Üyelerinin yenileme pazarı lastik satışları pazarın genel olarak istikrar kazandığını gösteriyor:

Binek otomobil lastiği değiştirme satışları üçüncü çeyrekte azalmaya devam etti ve 2018’deki aynı döneme göre toplam % 3 düşüş gösterdi.
Kamyon lastikleri  yenileme pazarı satışları bu yılın ilk çeyreğinde azaldı. Ancak, ilk dokuz ayın genel sonuçları 2018’de Ocak-Eylül ayına göre pozitif (% + 3) olarak kaldı.
Tarım lastikleri satışları üçüncü çeyrekte hızlı bir şekilde gerilemeye devam ederken, yılın ilk dokuz ayında genel performansı kötüleştirerek geçen yılın aynı dönemindeki satışların% 6’sını düşürdü.
Motosiklet lastikleri  satışları da bu yılın ilk çeyreğinde üçüncü çeyrekte azaldı. Ancak, yılın ilk dokuz ayında genel sonuçlar, geçen yıla göre% 2’lik bir iyileşme göstermektedir.

ETRMA hakkında
Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği (ETRMA) doğrudan AB’de yaklaşık 4.400 şirketi temsil ediyor ,yaklaşık 370.000 kişiyi istihdam ediyor. ETRMA’nın kurumsal üyelerinin global satışları toplam küresel satışların% 70’ini Sektördeki 10 dünya liderinden 7’si ETRMA Üyesidir.  ETRMA üyeleri Avrupa’da çok güçlü bir üretim ve araştırma varlığına sahiptir,AB içinde ve aday ülkelerde, 86 lastik üretim tesisi ve 16 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır.

Üye Ülkeler : Albania, Austria, Belgium / Lux, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Eire, Estonia, Croatia, Denmark, Finland, France, Germany, Great Britain, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Lithuania, Latvia, Montenegro, Macedonia, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Serbia + Kosovo, Slovenia, Slovakia, Spain, Switzerland, Sweden.

ETRMA üyesi Lastik  üreticileri  : APOLLO VREDESTEIN, BRIDGESTONE EUROPE, BRISA, COOPER TIRES, CONTINENTAL, GOODYEAR, HANKOOK, MARANGONI, MICHELIN, NOKIAN TYRES, PIRELLI, PROMETEON, SUMITOMO RUBBER INDUSTRIES AND TRELLEBORG WHEEL SYSTEMS.

Ayrıca ETRMA ,Belgium, Finland, France, Germany, Hungary, Italy, the Netherlands, Poland, Spain ve UK Lastik Meslek Birlikleri ve Kurumları ile doğal üye ilişkilerine sahiptir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here