Uluslararası Dayanıklılık Yarışları Sezonu, Yeni HANKOOK Yarış Lastiğiyle Abu Dabi’de Başlıyor

0
785

 

Hankook tarafından desteklenen 24H Serisi, 2024 sezonuna 20/21 Ocak’ta 6H Abu Dhabi ile başlıyor.

Formula 1 pisti, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentinde 40’tan fazla otomobilin yarışacağı uluslararası üne sahip dayanıklılık serisinde dördüncü kez bir yarışa ev sahipliği yapacak.

Hankook’un yeni lastiği – C54 H – Yas Marina Pisti’nde ilk kez Avrupa dışında görücüye çıkacak ve burada 2023’te Hankook 24H Barselona’da başarılı bir başlangıç yaptı. Önceki modelden daha hafif olan yeni lastiğin daha yumuşak bileşimi, ona daha yumuşak bir hamur kazandırıyor. daha fazla kavrama, daha hızlı tur süreleri sağlar. Aynı zamanda, C54 H’nin yapısı çok sayıda testle optimize edilmiştir ve daha da iyi bir performans sunarken önceki amiral gemisi Ventus F200 ile benzer bir kilometre performansına sahiptir.

Abu Dabi çölündeki 5.281 kilometrelik pist, yüksek hızlı bölümler ve teknik açıdan zorlu virajların büyüleyici bir karışımını sunuyor. Son teknolojiye sahip tesisin bir özelliği de pistin altından geçen pit çıkışı çıkışıdır. Güçlü bir sahada, birçok takım Hankook 6H Abu Dhabi‘de genel zafer arzusu taşıyor.

2021’deki açılış yılının kazanan takımı Car Collection Motorsport, daha fazlası için geri döndü ve bu zaferi denenmiş ve test edilmiş Audi R8 LMS GT3 Evo II ve yeni Porsche 911 GT3 R (tip 992) ile tekrarlamak isteyecek. . Geçen yıl Herberth Motorsport, gridde 19. sıradan ikinci olmak için güçlü bir mücadele verdi. Bir adım daha ileri gitmeyi ve Porsche 911 GT3 R (tip 992) ile Abu Dabi’de podyumun en üst basamağında bitirmeyi hedefliyorlar. Sahayı önde bitirmeyi çok isteyen takımlardan biri de CP Racing. Takım, Aralık 2023’te Kuveyt’te düzenlenen 2023/2024 Orta Doğu Kupasının açılış turunu kazanmakla kalmadı, aynı zamanda bu süreçte tarih yazdı. Mercedes-AMG GT3’leri bitiş çizgisini ikinci sıradaki araçtan sadece 0,537 saniye geride geçerek, Hankook tarafından desteklenen 24H Serisi tarihindeki en dar kazanma marjına ulaştı.

Hankook 6H Abu Dhabi, Aralık 2023’te Hankook 12H Kuveyt ile başlayan ve Dubai’deki üçüncü ve son etkinlikle sona eren Orta Doğu Kupası’nın ikinci turudur. Geleneksel sezon açılışı ve dayanıklılık klasiği, arabaları ve ekipmanları taşıyan gemilerin Kızıldeniz’deki siyasi huzursuzluk nedeniyle büyük bir sapmaya uğraması nedeniyle 26-28 Ocak 2024’e ertelendi. Sonuç olarak Hankook 24H Dubai, bu yılki Orta Doğu Kupasının finalini oluşturuyor. Hankook tarafından desteklenen 24H Serisi daha sonra Avrupa’daki beş tanınmış pistte devam edecek.

Hankook Avrupa Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler: “Abu Dabi, organizatör Creventic ile olan işbirliğimizde yeni bir on yılın başlangıcını işaret ediyor. Dünyanın en etkileyici yarış pistlerinden biri olan Yas Marina Circuit’te 11. yıla birlikte giriyoruz. İşbirliğinin başladığı 2014 yılından bu yana 24H Serisi istikrarlı bir şekilde gelişti ve şu anda dünyanın en önemli dayanıklılık yarış serilerinden biri haline geldi. Hankook 6H Abu Dhabi’de güçlü bir saha hazır olacak ve tüm sınıflarda kıyasıya mücadeleler yaşanacak. Yeni ve daha iyi C54 H yarış lastiği ve sahadaki deneyimli ekibiyle Hankook, yılın açılış etkinliğinde seyircilerin bir motor sporları gösterisiyle karşı karşıya kalmasına yardımcı olacak.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here