Kış Tatili Yolculuklarında AIRMAN’den Güvenli Seyahat Önerileri

0
4620

Dünya otomotiv endüstrisinin en önemli , lastik tamir solüsyonu , kompresörler ve lastik tamir kitler OEM Orijinal Ekipman üretici tedarikçisi Airman, gerek lastik satış ve servis noktalarında ki görevlilerin söylemlerine destek,gerekse sürücülerin  kış tatili yolculuklarında güvenli ve keyifli  sürüş için bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor.

Okulların sömestr tatilinde ebeveynler ve çocukların sevdikleriyle güvenli, problemsiz ve keyifli bir yolculuk için önemli tavsiyelerde bulunan Airman , uzun yola çıkmadan önce araç ve  lastik kontrolünün mutlaka yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

-Yaşadığımız kış aylarında tüm araçlar da  MUTLAKA kış lastikleri kullanmalılar ama hala Yaz lastikleri takılı sürücülerin ,kış aylarında yaz lastiklerinin yol tutuşu daha düşük olduğu için karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyretmesi gerekiyor. Kış lastikleri zorlu hava koşullarında zemine daha iyi tutundukları için FREN/DURMA mesafesini arttıracaktır.

-Kullanacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin. Satış ve servis noktası çalışanları bu hususa özellikle dikkat çekmeliler. Güvenliğiniz için, araç üreticinizin tavsiye ettiği ebatları tercih edin.Mutlaka uzman ve yetkili satış ve servis noktalarından bilgi,destek ve hizmet alın.

-Yola çıkmadan önce Yedek lastikleri  MUTLAKA kontrol edin/ ettirin.Yedek/Stepne lastiğin  tam ve uygun basınçta olduğundan, kriko, bijon anahtarı lastik tamir aletlerinizin olduğundan ve çalıştığından emin olunması çok önemlidir.

Daha iyisi Kolay,en iyi lastik yol yardım kiti Airman Lastik Tamir setiniz olmalı ki ,  www.otolastiktamirseti.com   lastiğiniz patladığında, kriko, bijon sökme aparatı, küçük  stepne lastik vesaire gibi hiç kullanmadığınız veya kullanmayı bilmediğiniz ya da kullanırken çok zorlanacağınız aletler yerine kolay ve hızlı çözüm Airman Lastik Tamir setleri ile yolunuza devam edebilirsiniz.

Seyahatlerde güvenli bir sürüş için, araç lastiklerinizin kontrol edilmesi şart. Bu sebeple yola çıkmadan önce yedek lastikleriniz de dâhil olmak üzere, tüm lastiklerinizi kontrol ettiğinizden emin olun. Lastiklerde  sürüş performansınızı etkileyecek kesik, çatlak ve dengesiz aşınma gibi deformasyonların olup olmadığını kontrol edin. Aşınma belirtilerini gözle ve elle kontrol etmenizin yanı sıra, diş ölçer yardımıyla da lastiğin farklı noktalarının diş derinliğini gözden geçirin. Lastiğinizin doğru basınç seviyesinde olduğundan emin olun. Lastik aşınmasının yasal sınırı 1.6 mm’dir. Şayet lastiğiniz bu sınırı aşmışsa hemen değiştirin.

Yola çıkmadan Akünün kontrolü yapılmalıdır.Radyatördeki suyunun donmaması için mutlaka antifriz kullanılmalıdır.Silecek suyunu donmaktan koruyan alkol içermeyen bir silecek sıvısı olmasına özen gösterin. Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyretmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin

Airman lastik tamir setleri tüm seçkin lastik satış ve servis noktalarında , internet lastik satış siteleri ve Türkiye’nin en çok tercih edilen marka alışveriş sitelerinde satılmaktadır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here